Η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους πολίτες : για την κατασκευή του κεντρικού αγωγού ύδρευσης

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η κατασκευή του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τον υδροταμιευτήρα προς το εργοστάσιο διύλισης της Δ.Ε.Υ.Α.Α. , έπειτα από την ακραία πλημμυρική καταστροφή του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου που δημιούργησε θραύση του αγωγού.

Αμέσως δόθηκε εντολή ενεργοποίησης (σχέδιο υδροδότησης <Β> ) και  επανήλθαμε στο παλαιό καθεστώς υδροδότησης από γεωτρήσεις . 

Όπως θα δείτε και στο φωτογραφικό υλικό, πέραν τις αντικατάστασης του αγωγού μεταφοράς νερού, στα σημεία όπου έσπασε , έγινε και ενίσχυση εξωτερικά του αγωγού με συρματοκιβώτια γεμισμένα με πέτρα, καθαρισμός της Κοίτης, κατασκευή μεγαλύτερων γεφυρών με πτερυγότοιχους , καθώς και εμποτισμός με τσιμέντο κονίαμα για μεγαλύτερη ασφάλεια και αντοχή σε μια επόμενη μεγάλη πλημμύρα ή μεγάλη ροή του νερού. 

Όπως βλέπετε τα σημεία όπου καταστράφηκε ο αγωγός , είναι σημεία που περνάνε χείμαρροι (Κοίτη) , επιφορτίζουν με ποσότητες βρόχινων υδάτων και δεν υπήρχε καμία επικάλυψη του αγωγού πέραν της απλής του χωμάτινου εδάφους και 2 μικρών γεφυρών όπου βοηθούσαν τη ροή του νερού κάτω από τον αγωγό. 

Σύμφωνα με το νέο υδρολογικό μοντέλο πλημμυρών και τα στοιχεία της τελευταίας πλημμυρικής καταστροφής, η Δ.Ε.Υ.Α.Α. με γνώμονα την ασφάλεια των δημοτών και την εύρυθμη λειτουργία του αγωγού μεταφοράς νερού στις διάφορες θέσεις ενδιαφέροντος, εξήγαγε ασφαλή συμπεράσματα και ενίσχυσε τα σημεία όπου υπήρξε θραύση του αγωγού . 

Διαβάστε ακόμη  Ολοκληρώθηκε η γενέθλια συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

Το επόμενο διάστημα θα γίνει καθαρισμός του αγωγού, σύνδεση στο Διυλιστήριο και υδροδότηση του Αστικού Ιστού καθώς και της Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης αποκλειστικά και μόνο από τον υδροταμιευτήρα .

Οι ειδικές κατασκευές δεν είναι πια άγνωστο έδαφος . Είναι γνωστό σε όλους ότι τώρα υπάρχει πρόγραμμα, γίνεται ορθολογική διαχείρηση μελέτη και σχεδιασμός . Έτσι έχουμε εγγυημένη ποιότητα κατασκευής από την μία , κέρδος χρόνου από την άλλη. 

Έτσι πιστεύουμε εξασφαλίζουμε μεγάλα εφόδια στη μάχη της ανάπτυξης για ένα καλύτερο αύριο .

Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους της Δ.Ε.Υ.Α.Α. για τις επιστημονικές τους γνώσεις και το φιλότιμο που επέδειξαν μέρα και νύχτα, στην μάχη που δόθηκε όλη την θερινή περίοδο για να μην μείνει ούτε ένας οικισμός αλλά και ο αστικός ιστός, ούτε μια μέρα από νερό . 

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Α. 

 Χαράλαμπος Σ. Μιχαηλίδης   

Ο Δήμαρχος 

Γιάννης Ζαμπούκης