Την στιγμή που οι φορείς όλης της Θράκης εκφράζουν ο ένας μετά τον άλλον την απόλυτη αντίθεσή τους με την εξόρυξη χρυσού, η Eldorado Gold σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της και «αυτοδιαφημίζεται» σε συνέδρια και εκδηλώσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση, την ικανοποίησή του από τη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και ειδικά με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε ό,τι αφορά στην αδειοδότηση των μεταλλείων Κασσάνδρας, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Eldorado Gold Χρήστος Μπαλάσκας, στο στρατηγικό συνέδριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) «Η Ελληνική Οικονομία στη Νέα Εποχή των Επενδύσεων και της Ανάπτυξης».
«Είναι αναγκαία», είπε ο Χρήστος Μπαλάσκας, «η διασφάλιση της ασφάλειας δικαίου για την έκδοση των αδειών. Πιστεύω, συνέχισε, ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να λύσουμε τα ζητήματα, μία για πάντα».

Μέχρι σήμερα, όπως σημείωσε, έχουν επενδυθεί 1 δισ. δολάρια στη Χαλκιδική, εκ των οποίων τα 800 εκατ. έχουν διατεθεί σε Έλληνες προμηθευτές, ενώ έχουν δημιουργηθεί 5.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στην περιβαλλοντική αποκατάσταση, ο κ. Μπαλάφας τόνισε ότι οι σοβαρές εταιρείες δεν διανοούνται να μην προστατεύουν το περιβάλλον και ότι η Ελληνικός Χρυσός έχει καταθέσει εγγυητική επιστολή ύψους 57 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό δημόσιο, διασφαλίζοντας έτσι την αποκατάσταση των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται.