Η Επιτροπή Φορέων Περιοχής Τυχερού Σουφλίου με επιστολή προς τους Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Πρόεδρο ΔΣ ΕΛΤΑ Πολυχρόνη Γριβέα, Γενικό Διευθυντή Σάββα Δάνδολο, Περιφ. Διεύθυνση Αν. Μακ. & Θράκης, Βουλευτές Νόμου Έβρου Περιφερειάρχη ΑΜΘ, ζητούν τη διατήρηση λειτουργίας του Ταχυδρομικού καταστήματος στο Τυχερό του Δήμου Σουφλίου.

Αναλυτικά η επιστολή :

Θέμα: Διατήρηση λειτουργίας Ταχυδρομικού καταστήματος στο Τυχερό Έβρου.

Έχουν περάσει δύο χρόνια που οι κάτοικοι της περιοχής του Τυχερού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το επικείμενο τότε κλείσιμο του Ταχυδρομικού καταστήματος Τυχερού.

Το ακριτικό Τυχερό Έβρου πρίν το νόμο του Καλλικράτη ήταν η έδρα του Δήμου Τυχερού που αποτελεί μαζί με τους οικισμούς Προβατώνα , Λευκίμης, Φυλακτου, Λύρας, Θυμαριάς και Ταύρης μια δυναμική κοινωνία που το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ είναι απολύτως απαραίτητες για τους κατοίκους.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ορισμένες παραμέτρους που κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την διατήρηση του καταστήματος:

Η απόσταση από το πλησιέστερο υποκατάστημα ΕΛΤΑ είναι 20 χιλιόμετρα.

  1. Σε πολλούς από τους οικισμούς που σας προαναφέραμε η πλειονότητα των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι με αδυναμία μετακίνησης ακόμη και για την είσπραξη της σύνταξής τους.
  2. Στον Προβατώνα εδρεύει η 7η Μ/Κ Ταξιαρχία.
  3. Στο Τυχερό κατοικούν στρατιωτικοί με τις οικογένειές τους .
  4. Στο Τυχερό κάθε χρόνο από το Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο κατοικούν 250 εργάτες γης κυρίως από την Βουλγαρία οι οποίοι ως γνωστών στέλνουν χρηματικά εμβάσματα στα συγγενικά τους πρόσωπα στη Βουλγαρία μέσω του καταστήματος Τυχερού.
  5. Στο Τυχερού λειτουργούν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης.
  6. Στον Προβατώνα λειτουργεί το εργοστάσιο ξυλείας Ακρίτας ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. 8. Λειτουργούν δύο Αστυνομικά τμήματα το Α.Τ. Τυχερού και το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού με περισσότερους από 100 αστυνομικούς.
  7. Με όλα τα παραπάνω σας δώσαμε μια εικόνα της περιοχής μας, μια περιοχή που απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από τον ποταμό Έβρου που πριν ένα χρόνο στα γνωστά γεγονότα ο Στρατός, η Αστυνομία και οι κάτοικοι κράτησαν τα σύνορα της Ελλάδος και της Ευρώπης.
  8. Οι υπηρεσίες σε μικρές ακριτικές περιοχές πρέπει να εξαιρούνται από την στατιστική των αριθμών και της βιωσιμότητας.
  9. Ζητούμε την συνέχιση της λειτουργίας του Ταχυδρομικού καταστήματος στο Τυχερό πέντε μέρες την εβδομάδα και την ομαλή διανομή της αλληλογραφίας. Η Επιτροπή Φορέων Τυχερού ενημέρωσε τους κατοίκους για τις τελευταίες εξελίξεις και προγραμματίζει κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες για να στείλει παντού το μήνυμα ότι δεν θα δεχτεί καμία υποβάθμιση στις υπηρεσίες της περιοχής.
Διαβάστε ακόμη  Εντοπίστηκαν οι πρόσφυγες στον Έβρο σε ελληνικό έδαφος — Μια έγκυος ανάμεσά τους