Ο Γιώργος Πάλλας είχε μεταφερθεί από συγγενικά του πρόσωπα μετά από έντονους πόνους στο στήθος, εμετό και δυσφορία στο νοσοκομείο του Σουφλίου. Από εκεί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο πολιτικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Εκεί του έγινε καρδιογράφημα, αιματολογικές εξετάσεις και ακτινογραφίες. Ο Λοχίας Πάλλας συνέχισε να διαμαρτύρεται για έντονο πόνο και κάψιμο στο στήθος και η απάντηση που έπαιρνε ήταν υπομονή…Μετά από κάποιες ώρες μεταφέρθηκε στο 219 ΚΙΧΝΕ στρατιωτικό νοσοκομείο όπου υπήρχε μόνο ένας στρατιώτης ιατρός. Εκεί ένιωσε ξανά δυσφορία και πέθανε από έμφραγμα. Η σύζυγός του εκλιπόντος είναι έγκυος.

Η μάνα του νεκρού σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα και το militaire, απέστειλε επιστολή στο ΓΕΣ καθώς, όπως είναι λογικό, δεν είναι εύκολο να δεχτεί το θάνατο του παιδιού της και μάλιστα με αυτό τον τρόπο.

Υπήρχε περίπτωση αυτός ο θάνατος να αποφευχθεί; Εμείς δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε… Η μητέρα του εκλιπόντος όμως ζητά απαντήσεις. Αναρωτιέται γιατί χάνονται ζωές εν καιρώ ειρήνης…Αναρωτιέται γιατί δεν υπήρχε καρδιολόγος στο 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου. Θα λάβει απαντήσεις; Ούτε αυτό μπορούμε να γνωρίζουμε. Ελπίζουμε μόνο, ότι το ΓΕΣ θα δείξει ενδιαφέρον για τη χήρα που σε μερικούς μήνες θα φέρει στη ζωή ένα μωρό που δε θα γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του.

Διαβάστε ακόμη  Επιβολή πρόσθετων μέτρων στην Ξάνθη. Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ

Η επιστολή της Νερατζιάς Πάλλα, μητέρα του Επιλοχία Γιώργου Πάλλα

15 μέρες έχουν περάσει από την μέρα που ο ΕΠΟΠ Επιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Πάλλας άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου το οποίο δεν υπήρχε καρδιολόγος και παθολόγος και ακόμη να εμφανιστεί ο εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΣ να κάνει μια ανακοίνωση ή να πάρει κάποιος ένα τηλέφωνο τους γονείς και συγγενείς για να δώσουν της απαντήσεις που αναζητούν.

Βέβαια το μόνο που απασχολεί το ΓΕΣ όπως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά είναι τα εγκαίνια, οι φωτογραφίες και τα πανηγύρια του Αρχηγού και του επιτελείου του. Μπορείτε να μας απαντήσετε κ.Υπουργέ Εθνικής Άμυνας και οι Κ. Αρχηγοί των Επιτελείων ΓΙΑΤΙ υπάρχουν σε ένα έτος μέριμνας προσωπικού και εν καιρώ ειρήνης τόσοι άδικοι θάνατοι στον Ελληνικό Στρατό; Προφανώς διότι όλα γίνονται στο βωμό του χρήματος και της καρέκλας».