Η δεύτερη διακλάδωση του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream θα περάσει μέσω Βουλγαρίας, και όχι μέσω Ελλάδας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ στο περιθώριο της συνάντησης της διυπουργικής ρωσό-τουρκικής επιτροπής. Ο αγωγός δε θα “πατήσει” καθόλου σε ελληνικό έδαφος καθώς φαίνεται πως η βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ – Ελλάδος, τα προβλήματα των ΗΠΑ με την Τουρκία και η ενδυνάμωση των σχέσεων Μόσχας – Άγκυρας, οδηγεί οριστικά τη διακλάδωση του αγωγού… στην Βουλγαρία.

«Η δεύτερη διακλάδωση του Turkish Stream θα περάσει μέσω Βουλγαρίας, Ουγγαρίας Σερβίας. Στη Βουλγαρία απευθείας» δήλωσε ο Νόβακ, επισημαίνοντας ότι η πρώτη διακλάδωση  του αγωγού Turkish Stream θα αρχίσει να λειτουργεί από 1η Ιανουαρίου του 2020.

Διαβάστε ακόμη  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαψεύδει τον Υπουργό Μετανάστευσης για το Γραφείο Ασύλου

Η πρώτη διακλάδωση του αγωγού Turkish Stream θα τροφοδοτεί την εσωτερική αγορά της Τουρκίας με φυσικό αέριο ενώ η δεύτερη τις χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ως δυνητικές αγορές η Gazprom βλέπει την Ελλάδα, την Ιταλία, την Βουλγαρία, την Σερβία και την Ουγγαρία. Η ισχύς της κάθε διακλάδωσης ετησίως είναι 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.