Για την εξεταστική επιτροπή στη Βουλή, που ξεκινά αύριο αλλά και για την υπόθεση των παρακολουθήσεων μίλησε η γαλάζια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, και επέλεξε να στοιχιστεί πλήρως με την κυβερνητική γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, άκρως προκλητική ήταν η δήλωση της βουλεύτριας η οποία δήλωσε ότι όποιος παραβιάσει το απόρρητο θα πάει φυλακή. Βέβαια, η ανάγκη για περιφρούρηση του «απόρρητου», χαρακτηρίζεται ως «νομικά αστήρικτη και αντισυνταγματική» από καθηγητές Δημοσίου Δικαίου όπως ο κ. Ξενοφών Κοντιάδης.

Όμως, το να σπάσει το απόρρητο εντός της εξεταστικής επιτροπής, για τη Ντόρα Μπακογιάννη συνιστά κακούργημα.

Διαβάστε ακόμη  Σκηνές αλλοφροσύνης στο Δημοτικό Συμβούλιο: Είστε απατεώνες, φώναζε πολίτης - κλήθηκε η αστυνομία 

Αναλυτικότερα, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «υπάρχουν προβλήματα στο να βγούνε όλα», αναφερόμενη στην ανάγκη διατήρησης του «απορρήτου» στην εξεταστική από τους πρώην διοικητές της ΕΥΠ, διότι «αυτός ο οποίος θα τα πει, πάει για κακούργημα».

«Εκ των πραγμάτων πρέπει να κρατηθούν τα απόρρητα, γιατί αν παραβιαστεί, αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε δέκα χρόνια φυλακή. Και όπως καταλαβαίνετε, δεν βλέπω κανέναν να έχει διάθεση να πάει δέκα χρόνια φυλακή…», υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το  5:30 του βίντεο:

Πηγή: koutipandoras.gr