Η Ομοσπονδία Αγροτικών συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα” καλεί, τους Αγροτικούς Συλλόγους στην Απεργία στις 6 ΜΑΗ.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα” καλεί, τους Αγροτικούς Συλλόγους και γενικά τους φορείς και τους συλλόγους του Έβρου να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα την Πέμπτη 6 Μαΐου για να τιμήσουν την Πρωτομαγιά.

Βαδίζουμε μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους στον ίδιο δρόμο του αγώνα, ενώνουμε τις φωνές μας, στέλνουμε μήνυμα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής. Η κοινή δράση και αλληλεγγύη, η συμμαχία μεταξύ μας, μπορεί να δυναμώσει ακόμη περισσότερο τους αγώνες μας και να δώσει την προοπτική ότι μπορούμε και πρέπει να γίνουμε οι ουσιαστικοί ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουμε.

Διεκδικούμε:

• Άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας, με αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις χαμηλές τιμές και της συνέπειες της φονικής πανδημίας.

• Ουσιαστικές αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς από τον παγετό και άλλα ζημιογόνα αίτια που έχει καταστρέψει την παραγωγή σε πολλά προϊόντα. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις φυσικές αιτίες και νόσους.

Διαβάστε ακόμη  Πού να μην είχατε αφοσιωθεί στα προβλήματα του πολίτη, κύριε Δερμεντζόπουλε…

• Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης στους αγροτοκτηνοτρόφους και θα εξασφαλίζουν προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση.

• Μείωση του υπέρογκου και αδικαιολόγητου κόστους παραγωγής.

• Να σταματήσει η καταλήστευση του κόπου μας από τους εμποροβιομήχανους, το κράτος και τις τράπεζες με τις πλάτες των κυβερνήσεων και της ΚΑΠ της ΕΕ.

• Μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας και των Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εξοπλισμού μηχανημάτων.

Με τον αγώνα μας, με το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, την ενίσχυση της λειτουργίας των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας, την συγκρότηση νέων Συλλόγων σε όλη την περιοχή, θα τα καταφέρουμε!

Για όλα τα παραπάνω, συνεδρίασε το ΔΣ της Ομοσπονδίας και αποφάσισε να καλέσει τις επόμενες μέρες σε σύσκεψη εκπρόσωπους Συλλόγων και μεμονωμένων συνδικαλιστών, για συντονισμό της δράσης, για προγραμματισμό εκλογών ανά σύλλογο, για την προσπάθεια δημιουργίας νέων Συλλόγων.