Αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε μέτρο πίεσης είναι οι φορείς της Πάτρας, προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για ακύρωση της ίδρυσης νέας νομικής σχολής στο πανεπιστήμιο της αχαϊκής πρωτεύουσας. Αυτή τη φορά, ζητούν μάλιστα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με στόχο να του εκθέσουν τις θέσεις τους υπέρ της ίδρυσης της σχολής.  

Ειδικότερα στην επιστολή τους οι φορείς (ενδεικτικά δικηγορικός σύλλογος, το Πανεπιστήμιο Πατρών κ.ά.) προς τον πρωθυπουργό αναφέρουν ότι «παρότι η ίδρυση της Νομικής έγινε μετά διαβούλευση και έκθεση σκοπιμότητας, η κ. υπουργός Παιδείας με μία αυστηρή ανακοίνωση γνωστοποίησε ότι καταργείται η τέταρτη Νομική Σχολή της Πάτρας, με την αιτιολογία ότι δεν θέλουμε άλλους άνεργους δικηγόρους. Η ανακοίνωση που έγινε πριν καν τις προγραμματικές δηλώσεις και χωρίς να προηγηθεί αντίστοιχη διαβούλευση για να εξεταστούν οι προτεινόμενοι από την κ. υπουργό λόγοι κατάργησης, σας διαβεβαιώνουμε ότι προκάλεσε καθολικά αρνητικά συναισθήματα όχι μόνο στην Αχαΐα αλλά και στις περιοχές της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας. Δόθηκε, μάλιστα, η εντύπωση ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών στοχοποιείται από αίτια που δεν έχουν τη ρίζα τους σε πραγματικές ανάγκες. Το γεγονός μάλιστα ότι η πρόβλεψη για τη Νομική Σχολή Πάτρας δεν ήταν να αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών της, αλλά να μειωθεί ο αριθμός των φοιτητών στις υπόλοιπες Νομικές Σχολές με ανακατανομή εισακτέων».

Διαβάστε ακόμη  4 προσλήψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Για το θέμα η Νίκη Κεραμέως συναντήθηκε με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, χωρίς, όπως αναμενόταν, να βρεθεί λύση.