Η Πέγκυ Ζήνα μίλησε για την συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη και όσα έζησαν με τη Μαργαρίτα στην Αλεξανδρούπολη

Η Πέγκυ Ζήνα έδωσε συνέντευξη στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών και τον Γιάννη Ξυνόπουλο και μεταξύ άλλων, μίλησε και για τη συναυλία που έδωσε στην Κομοτηνή  μετά το θάνατο του αγαπημένου Μίκη Θεοδωράκη.

Ήταν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης και ο Μίκης είχε πει ,ότι και να γίνει, ότι και να πάθω, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί. Ήταν βαριά άρρωστος τελευταία, με το μυαλό του όμως στα ύψη, όπως ήταν πάντα. Ήξερε απόλυτα μέχρι την τελευταία του στιγμή τι του γίνεται. Δεν ήθελε ποτέ να ακυρωθεί συναυλία προγραμματισμένη. Ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να κάνει κάποιος στον Μίκη Θεοδωράκη. Γι’ αυτό και δεν απαγορεύεται ποτέ σε κανέναν, από όποιον χώρο και να προερχόταν, τα τραγούδια του. Ακόμη και εκείνοι που από μόνοι τους επέλεγαν να τα τραγουδάνε

Η Πέγκυ Ζήνα συμπλήρωσε: «Εκείνη την ημέρα λοιπόν, έχοντας φύγει από τη ζωή ο Μίκης, πήγαμε με πάρα πολύ βαριά ψυχολογία να κάνουμε αυτή τη συναυλία. Είναι ίσως από τις χειρότερες ψυχολογικές στιγμές μου μέχρι να γίνει η συναυλία. Με το που φτάσαμε στην Αλεξανδρούπολη είχαν γίνει διάφορα και η Μαργαρίτα έπαθε κάτι σαν να λέμε αναφυλαξία. Άρχισε να γεμίζει όλο της το σώμα με κόκκινα στίγματα, να βγάζει διάφορα εξανθήματα, μια αναφυλαξία που οδηγούσε σε αλλεργικό σοκ».

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη, κράτα γερά…Ο Stan έρχεται…αλλά χωρίς τη Lila!

«Ήμασταν όλοι μπροστά, γιατί ήμασταν στο ίδιο πούλμαν όπου συνέβαιναν αυτά, και αναγκαστήκαμε να της βρούμε κορτιζόνη και αντισταμινική ένεση και ορό στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Καθυστερήσαμε γύρω στη μιάμιση ώρα και πήγαμε σχεδόν οριακά στην πρόβα ήχου για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συναυλίας. Ευτυχώς το βράδυ μέχρι να παιχτεί η πρώτη νότα ήταν όλα ζεστά και καλά. Ήταν η μεγάλη και ζεστή αγκαλιά του κόσμου που έκανε λίγο να ηρεμήσει η ψυχή όλων μας και να φτάσει η μουσική του πάλι μέχρι τον ουρανό. Έτσι τον αποχαιρετήσαμε», πρόσθεσε επίσης η Πέγκυ Ζήνα.

Πηγή/ Lifeandculture