Η πενία στελεχών φέρνει ανακύκλωση προσώπων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Τις μουσικές καρέκλες θυμίζει η κατάσταση στη δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης, όπου σύμβουλοι αλλάζουν διαρκώς θέσεις μεταξύ τους. Εξάλλου, λόγω έλλειψης στελεχών, δεν υπάρχει η πολυτέλεια κάποιοι να μείνουν στον «πάγκο», και κάποιοι άλλοι να δοκιμαστούν για πρώτη φορά σε μία θέση. 
Στην προκειμένη περίπτωση, ο μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Δόμησης, Χωροταξικού Σχεδιασμού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού Τάσος Σεραφειμίδης, ανέλαβε πριν λίγες μέρες το τιμόνι της ΤΙΕΔΑ, ενώ ο Βασίλης Δέλκος, τέως πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ πηγαίνει στη θέση του Αντιδημάρχου που έμεινε κενή μετά την αποχώρηση Σεραφειμίδη. Ο νέος Αντιδήμαρχος ανέλαβε καθήκοντα από 07-06-2022 έως 31-08-2022, δηλαδή ούτε καν για 3 μήνες!

Κι αν αναρωτιέστε από τον βαρύγδουπο τίτλο ποιες είναι οι αρμοδιότητες του κ. Δέλκου στο εν λόγω πόστο, σας τις παρουσιάζουμε:

1. Την οργάνωση, εποπτεία συντονισμό των υπηρεσιών Δόμησης και Ελέγχου Κατασκευών του Δήμου μας.

2. Την εποπτεία καταγραφής της δημοτικής περιουσίας.

3. Τη μέριμνα για την έκδοση αδειών δόμησης και οικοδομικών αδειών σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, καθώς και για τη μηχανοργάνωση κι εξυπηρέτηση πολιτών.

Διαβάστε ακόμη  Υπό εξαφάνιση η μελισσοκομία στον Έβρο! Κυβέρνηση και βουλευτές περί άλλων τυρβάζουν

4. Την παρακολούθηση της εφαρμογής του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και εισήγησης στην αρμόδια επιτροπή για τυχόν τροποποιήσεις και επεκτάσεις.

5. Την εποπτεία για την εφαρμογή ρυμοτομικών και πολεοδομικών μελετών και σχεδίων στην περιοχή του Δήμου.

6. Την εποπτεία των τεχνικών έργων ως προς τον προγραμματισμό, την υποβολή, παρακολούθηση και υλοποίησή τους.

7. Την εποπτεία του προγραμματισμού και εφαρμογής του σχεδίου για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας.

8. Την παρακολούθηση και υλοποίηση του Σχέδιου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και του Σχέδιου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.

9. Το συντονισμό και την ψηφιακή λειτουργία της ¨γραμμής του δημότη¨.

10. Τη μέριμνα σχετικά με τη διαμόρφωση και εισήγηση της στρατηγικής του Δήμου σε ότι αφορά την ανάπτυξη, επέκταση και βελτίωση των συστημάτων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και τα ζητήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (άρθρο 17 περ. 1 ¨Αρμοδιότητες στρατηγικής κα μελετών ΤΠΕ¨ του ΟΕΥ)

11. Την υπογραφή κάθε σχετικού εγγράφου σχετικά με τις παραπάνω αρμοδιότητες που δεν περιέχει γνώμη, απόφαση και πρόταση.