Η περίπτωση της Ράνιας Τζίμα

Η πληροφορία ότι από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησαν να αλλάξει η ημερομηνία της συνέντευξής του στο Mega για να μη βρεθεί απέναντι στη δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα (που παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Δευτέρα-Πέμπτη), αλλά στην αρεστή του Κατερίνα Παναγοπούλου έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πυροδοτώντας ζωηρό σχολιασμό

Ο λόγος είναι προφανής και θα ήταν παράδοξος αν μιλούσαμε για μια χώρα στην οποία ο πρωθυπουργός δίνει κανονικές συνεντεύξεις, χωρίς δηλαδή να επιλέγει τον/την δημοσιογράφο και χωρίς να γνωρίζει εκ προοιμίου τις ερωτήσεις.

Η Ράνια Τζίμα έχει γίνει εμβληματικό πρόσωπο της τηλεοπτικής ενημέρωσης μόνο και μόνο επειδή κάνει τη δουλειά της. Δηλαδή, ρωτάει υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ χωρίς διάθεση διαφήμισης ή διευκόλυνσής τους. Και προσεγγίζει τα γεγονότα με την αναγκαία πολιτική ουδετερότητα, κάτι που φαίνεται σχεδόν επαναστατικό όταν έχει δίπλα τον απροκάλυπτα στρατευμένο Γιάννη Πρετεντέρη που κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει τον Κ. Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμη  Με το σωστό outfit κατάφερε να γίνει δεκτός από τον Μητροπολίτη Άνθιμο ο Πρέσβης των ΗΠΑ

Επειδή η δημοσιογραφική αξιοπρέπεια της Ρ. Τζίμα είναι τόσο σπάνια στους τηλεοπτικούς σταθμούς, έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους και εχθρούς και γίνεται θόρυβος γύρω από το όνομά της, πολύ περισσότερο από όσο αναλογεί στην ιδιότητά της.

Ο πήχης είναι τόσο χαμηλά, ειδικά στην τηλεόραση, που μπορεί ένας δημοσιογράφος να ξεχωρίσει μόνο και μόνο επειδή δεν υπηρετεί ανοιχτά κάποια κομματική σκοπιμότητα. Επειδή, με άλλα λόγια, σέβεται τον εαυτό του και έχει στοιχειώδες αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Πηγή: tvxs.gr