Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επέτειο των 101 χρόνων από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης.

Ανήμερα της επετείου των 101 χρόνων από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης η ΠτΔ κυρία Κατερίνα Σακελλαρόπουλου , παρακολούθησε τη δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, χοροστατούντος του μητροπολίτη Άνθιμου.

 


Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι, στο Ηρώο και στο μνημείο της Δόμνα Βισβίζη .

Στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης με φόντο τον φάρο της πόλης , η Πρόεδρος  της Δημοκρατίας συνομίλησε και δέχτηκε ένα αναμνηστικό  δώρο από το Σώμα  Προσκόπων  Αλεξανδρούπολης  όπου και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Στη συνάντηση της με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ.Ζαμπουκη και λίγο πριν μπει μέσα στο δημαρχείο η κ. Σακελλαρόπουλου θαύμασε το 60 τ.μ. κέντημα που βελονιά, βελονιά είναι κεντημένη η ιστορία της πόλης.

Η ιστορία της Αλεξανδρούπολης κεντημένη από 49 γυναίκες της πόλης μέλη πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και μεμονωμένες σε ένα πραγματικό έργο τέχνης που δημιουργήθηκε το 2017, έμπνευση της Προέδρου του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης Αγγέλας Γιαννακίδου θα αναρτηθεί σήμερα στις 11 το πρωί στην πρόσοψη του δημαρχείου Αλεξανδρούπολης, με αφορμή τον εορτασμό των 101 χρόνων από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης και την ενσωμάτωση της στον εθνικό κορμό.

Πρόκειται για κέντημα έκτασης π 60 τ.μ., με 16.740 χαρακτήρες, 25.000 μέτρα κλωστή και 1.700.000 βελονιές.

Αμέσως μετά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης περπάτησαν στο κέντρο της πόλης όπου επισκέφτηκαν το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Η κ. Σακελλαρόπουλου χειροκροτήθηκε από τους πολίτες κατά τη διαδρομή και χαιρέτησε τον κόσμο που βγήκε στα μπαλκόνια για την χαιρετήσουν.