Η Συλλογική Κουζίνα Αλεξανδρούπολης προσφέρει τροφή και αγάπη σε όποιον έχει ανάγκη

Εδώ και λίγες εβδομάδες κάτι πολύ όμορφο συμβαίνει στο Αναγνωστήριο του ΔΠΘ στο της Αλεξανδρούπολης. Μία ομάδα ανθρώπων συγκεντρώνεται και μαγειρεύει για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη

Στο «αυτοπαρουσιαστικό κείμενο» όπως χαρακτηρίζεται της Συλλογικής Κουζίνας στη σελίδα της στο facebook, μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για τις δράσεις και το όραμά της και αν θέλετε να βοηθήσετε στο έργο της.

«Μαγειρεύουμε αλληλέγγυα, αυτοοργανωμένα, συλλογικά

Η συλλογική κουζίνα αποτελεί ένα νέο εγχείρημα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Αυτό που μας έφερε κοντά και ανέδειξε την ανάγκη ύπαρξης της κουζίνας αυτής ήταν το ξέσπασμα των καταστροφικών πυρκαγιών στον Έβρο.

Εκεί για πρώτη φορά βρεθήκαμε, και με αφετηρία το αναγνωστήριο και το δίκτυο αλληλεγγύης που είχε στηθεί, μαγειρέψαμε μαζί με άλλες συλλογικές κουζίνες για πληγέντες, για όσους και όσες συμμετείχαν στην προσπάθεια πυρόσβεσης, για όσες και όσους το είχαν ανάγκη. Μπροστά στην αδιαφορία και την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού εμείς λάβαμε άμεσα δράση και ανταπαντήσαμε συλλογικά και δυναμικά!

Η περίοδος αυτή ανέδειξε πως οι ανάγκες για ένα ζεστό πιάτο φαι δεν σταματάνε εκεί! Μέσα σε ένα κύμα ακριβείας, όπου οι τιμές των βασικών αγαθών ανεβαίνουν επικίνδυνα, όπου οι λογαριασμοί σε ρεύμα, νερό, στέγη χτυπάνε την τσέπη πολλών νοικοκυριών, τα λεφτά από τους πετσοκομμένους μισθούς δεν φτάνουν για να βγει ο μήνας!

Διαβάστε ακόμη  Η κακοκαιρία «Δωροθέα» έγινε...«Εμίλ» - Πότε θα ξεκινήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες

Απέναντι στην φτώχεια, την πείνα και την εξαθλίωση που σπέρνει το σύστημα, εμείς προθερμαίνουμε τις αντιστάσεις μας και πιάνουμε άμεσα δουλειά. Δίχως κρατική χρηματοδότηση ή χορηγούς, με όπλο την ταξική αλληλεγγύη μαγειρεύουμε για όσες και όσους έχουν ανάγκη, για εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές, μαθητές, μετανάστες. Η συλλογική κουζίνα ενισχύεται και τροφοδοτείται από τον κόσμο της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Επιλέγουμε τον χώρο του Αναγνωστηρίου για τα μαγειρέματα μας, έναν χώρο με ιστορία στην πόλη, σημείο αναφοράς για τους αγωνιζόμενους, για τον κόσμο της αλληλεγγύης, για την ίδια την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης. Έναν χώρο όπου υπάρχουμε και δραστηριοποιούμαστε με τους δικούς μας όρους, αντιεμπορευματικά, αντιφασιστικά και αυτοοργανωμένα.

Καλούμε όσες και όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο εγχείρημα, μέσα από τις ανακοινωμένες συνελεύσεις μας, αλλά και μέσα από τα μαγειρέματα μας. Τα γεύματα ετοιμάζονται με φροντίδα, τηρώντας κάθε υγειονομικό μέτρο προστασίας και θα μοιράζονται είτε στο αναγνωστήριο είτε απευθείας σε όσους και όσες έχουν ανάγκη.

Μαγειρεύουμε αυτοοργανωμένα, τρώμε συλλογικά, με συνταγή την ταξική  αλληλεγγύη».