Η ταινία “Καπερναούμ” της Ναντίν Λαμπακί  την Τρίτη 21 /06 στον Φλοίσβο, από το Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξ/πολης. 

Για 4η συνεχόμενη χρονιά το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η Ενότητα» “ανοίγει”, σε συνεργασία πάντα με την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης, τις προβολές στον υπέροχο θερινό δημοτικό κινηματογράφο της Αλεξανδρούπολης, τον Φλοίσβο. Δίνοντας και με αυτόν τον τρόπο συνέχεια στην πολύμορφη δράση των σωματείων και, ανοίγοντας μία πόρτα στην καλλιτεχνική δημιουργία, που μπορεί και χρειάζεται, να ενισχύσει τον αγώνα των εργαζομένων όπου γης. 

Και με την φετινή προβολή το Σωματείο ελπίζει να ενισχύσει τη συζήτηση για το τι μέλλον μας αξίζει, πως θα αντιπαλέψουμε τη ζωή που άλλοι ράβουν για εμάς.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022. Έναρξη προβολής 21:30. Προσέλευση 21:00.

Η ταινία Capernaum της Λιβανέζας Ναντίν Λαμπακί πετυχαίνει την αυθεντική απεικόνιση της χαώδους, εκκωφαντικής παραγκούπολης στις παρυφές της Βηρυτού, όπου η ζωή στοιχίζει φτηνά, τα παιδιά παραπαίουν ανάμεσα σε εγκατάλειψη και εμπορευματοποίηση και η ελπίδα έχει χαθεί προ πολλού.

Κυρίως, καταφέρνει, χωρίς λόγια, μετά από πολύμηνες πρόβες και εντατικό μοντάζ, να αποσπάσει ατόφια συναισθήματα και απροσδόκητες κινήσεις από ανήλικους ερασιτέχνες – ο τρομερά εκφραστικός πρωταγωνιστής λέγεται Ζαΐν στην πραγματικότητα και δούλευε ως delivery boy.

Η ανατριχιαστική περιπλάνηση καθηλώνει, επιχειρώντας να χωρέσει ζητήματα επιτακτικά και ακανθώδη, δυσεπίλυτα και ντροπιαστικά, βάζοντας μπροστά πολλά παιδιά, πολλή μουσική, πολύ κλάμα και πάρα πολύ «βρόμα».

Η ταινία κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στις Κάννες και την υποψηφιότητα στην πεντάδα των ξενόγλωσσων στα Όσκαρ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.