Η ταινία «Μπορείς κι εσύ» του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος» βραβεύεται για 3η φορά

Η ταινία απέσπασε το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε 54 υποψήφιες ταινίες στην κατηγορία Camera Zizanio!

Οι μαθητές της περσινής Γ΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος», αποσπούν άλλο ένα σημαντικό βραβείο για την σχολική ταινία «Μπορείς κι εσύ» που δημιούργησαν υπό την άοκνη καθοδήγηση της υπεύθυνης, αναφορικά με την ταινία, εκπαιδευτικού Ιωαννίδου Αιμιλίας. 

Η ταινία κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία Camera Zizanio 2022, Ελληνικό τμήμα, 13 – 16 ετών, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας, στο οποίο παρουσιάστηκε ο ασύλληπτος αριθμός των 216 νεανικών οπτικοακουστικών δημιουργιών από συνολικά 53 χώρες. Η ταινία απέσπασε το πρώτο βραβείο, ανάμεσα σε 54 συμμετοχές ταινιών στην κατηγορία.

Στο πλαίσιο και με αφορμή το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας, πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας και εν συνεχεία επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή, για να πάρει το πρώτο βραβείο στην τελετή της λήξης του φεστιβάλ το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2022. Η ταινία «Μπορείς κι εσύ» έχει αποσπάσει σε μία μόνο χρονιά τρία βραβεία, κινητοποιώντας την σκέψη μας σχετικά με την κοινωνική διάσταση της έμφυλης βίας, της κακοποίησης, αλλά και των γυναικοκτονιών και φυσικά προβάλλοντας την σχολική μονάδα του 4ου Γυμνασίου «Θεόδωρος Κάστανος» και την ίδια την Αλεξανδρούπολη, σε όλη τη χώρα και όχι μόνο, αφού η ταινία έχει προβληθεί και σε διεθνή διαγωνισμό.

Διαβάστε ακόμη  ΣΥΡΙΖΑ προς μικρομεσαίους επιχειρηματίες: Ρύθμιση χρεών, 120 δόσεις, αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ - Προγραμματισμένα! Υπολογισμένα και Δίκαια!

Η ταινία «Μπορείς κι εσύ» του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος», έχει καταλάβει τα εξής βραβεία


• 1ο Βραβείο στην κατηγορία Ελληνικό τμήμα 13-16, Camera Zizanio, Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας
• 1ο Βραβείο στην κατηγορία Γυμνάσια στον διαγωνισμό “Το φύλο σε πρώτο πλάνο ” στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας
• 3ο Βραβείο στην κατηγορία Μυθοπλασία, Γυμνάσια, στον διαγωνισμό “CinemaΔιάβασες” του 12ου Μαθητικού Διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία στη διεύθυνση που ακολουθεί: ΕΔΩ