Στην απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης να μεταφερθεί η Υπηρεσία Ασύλου από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα επιμένει ο Υπουργός Νότης Μηταράκης, παρά τις αντιδράσεις. Μάλιστα, τόσο στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Αλεξανδρούπολη στις 9/2, όσο και σε πρόσφατη απάντηση σε αναφορά του βουλευτή Αναστάσιου Δημοσχάκη, ως ένα από τα επιχειρήματα για την μεταφορά αυτή, προβάλει την «επιθυμία» της τοπικής αυτοδιοίκησης. Χαρακτηριστικά, στην απάντησή του προς τον κ. Δημοσχάκη, ο κ. Μηταράκης, ισχυρίστηκε πως «το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στην προσπάθειά του να αποσυνδέσει τον ακριτικό Έβρο από τη μεταναστευτική κρίση, σύμφωνα με τις επιθυμίες και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την ενέργειά του αυτή, περιορίζει την παρουσία του στο νομό».

Λίγα 24ωρα αργότερα, ήρθε η διπλή διάψευση του Υπουργού, τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου, τα οποία, με ψηφίσματά τους, ζητούν την παραμονή τη υπηρεσίας στην περιοχή μας.

Στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, συγκεκριμένα, σημειώνεται :

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε Τακτική συνεδρίασή του που έγινε την 17η Φεβρουαρίου 2021, ομόφωνα, αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης προς τους 25 εργαζομένους του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θράκης σύμφωνα με το οποίο δηλώνει: Τασσόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θράκης και λέμε ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στη μεταφορά του από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα».

Διαβάστε ακόμη  Δαστερίδης για ΧΑΔΑ λατομείων: «Δεν είδε ο οδηγός ότι μαζί με τα κλαδιά υπήρχε κι ένας καναπές»

Επίσης, και στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου, το οποίο κυρίως αφορά τη μη επέκταση του ΚΥΤ στο Φυλάκιο, υπάρχει σαφής αναφορά και για το Γραφείο Ασύλου: «…Ταυτόχρονα, είμαστε κάθετα αντίθετοι στη απομάκρυνση της Υπηρεσίας Ασύλου από το Νομό Έβρου και σε όσες άλλες τέτοιες αποφάσεις, υποβαθμίζουν το νομό μας».

Το επόμενο ερώτημα που θα πρέπει να τεθεί προς τον Υπουργό, είναι ποιος ή ποιοι είναι οι φορείς του Έβρου που έχουν ζητήσει στο παρελθόν και που εμμένουν μέχρι σήμερα, στην απομάκρυνση της συγκεκριμένης υπηρεσίας από την πρωτεύουσα του νομού, που ενδέχεται να αφήσει 25 οικογένειες χωρίς δουλειά.