Φωτογραφία: gnomionline.gr

Tην ικανοποίησή της για τα ρεκόρ στον τουρισμό τόσο σε επίπεδο νομού όσο και στην ίδια την Αλεξανδρούπολη, όπως επίσης στη Σαμοθράκη και τη Θάσο, εξέφρασε η αρμόδια υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη κατά την επίσκεψή της στην περιοχή μας. Την ίδια στιγμή, κατά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες βίωσαν απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς, κυρίως κατά  την επιστροφή και την είσοδο προς την Ελλάδα, χρειαζόταν περίπου 3 ώρες αναμονής, στην καλύτερη περίπτωση, στο τελωνείο των Κήπων, προκείμενου να εξυπηρετηθούν!

Επομένως, δηλώσεις της κυρίας Ζαχαράκη ότι στην κυβέρνηση πιστεύουν την Αλεξανδρούπολη «σαν προορισμό σύντομης διαμονής και του City Break, αλλά και για έναν ψηφιακό νομάδα, ο οποίος θέλει να δουλέψει από εδώ, καθώς και για κάποιον που θέλει να επισκεφθεί την περιοχή για περισσότερες ημέρες», ακούγονται, τουλάχιστον, ως αστείες. 

Διαβάστε ακόμη  Επιχορήγηση 90.000 ευρώ στις Μητροπόλεις της Θράκης από την κυβέρνηση

Αν πρέπει για κάτι να φροντίσει άμεσα η κυβέρνηση, ώστε να μην είναι μόνο λόγια, αλλά και έργα, είναι: α) προσλήψεις προσωπικού στο τελωνείο β) νέες, σύγχρονες υποδομές για την εύκολη και γρήγορη τελωνειακή εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας, αλλά και των κατοίκων της περιοχής που εκδράμουν στη γειτονική χώρα.

Όλα τα άλλα είναι περιττά.