Ιατροδικαστής για το διαμελισμό της Βρετανίδας από λύκους: «Τόση αγριότητα δεν έχω ξαναδεί»

«Πολύ σπάνια περίπτωση. Τόση αγριότητα δεν έχω ξαναδεί, να μην μένει τίποτα!». Αυτό είπε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ Κομοτηνής και τη Μαρία Νικολάου ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης, σχετικά με τον θάνατο και το διαμελισμό της 63χρονης βρετανίδας Σίλια Χολινγκγουόρθ σε δασική περιοχή των Πετρωτών στη Ροδόπη.
Όπως επισήμανε ο κ. Κιφνίδης, ακόμη δεν έχει βγει το πόρισμα, καθώς είναι σε εξέλιξη η λήψη υπολειμμάτων και τριχών που έχουν βρεθεί σε διάφορα σημεία, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν εξετάσεις βιολογικού υλικού και DNA.
Όπως σημείωσε, «πιθανόν, έτσι όπως το είδαμε, τα κατάγματα των οστών δεν ήταν από πτώση, αλλά από δόντια. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο λύκος. Γι’ αυτό πιθανόν είναι λύκοι…Με γυμνό μάτι δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα, θα περιμένουμε τις εξετάσεις αργότερα».

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Τουριστική, αναπτυξιακή, βιώσιμη και πάνω απ’ όλα βρώμικη!

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με κτηνίατρο, για την υπόθεση, σημειώνει ότι εκείνος του είπε ότι «ο σκύλος μπορεί να επιτεθεί, μπορεί να δαγκώσει, να σκοτώσει τον άνθρωπο δαγκώνοντας τον, αλλά σταματάει, δεν τρώει τον άνθρωπο», επισημαίνοντας ότι ακόμη κι αν ήταν αγέλη σκύλων «δεν τρώνε τον άνθρωπο. Μπορεί αν κάποιος τον σκοτώσει και τον αρχίσουν λύκοι, μπορεί στο τέλος κάτι να πάρει και ο σκύλος ολοκληρώνοντας την δουλειά, αλλά όχι αρχίζοντας».