Ιδού η ευρωπαϊκή, «φιλική για ΑμεΑ» Αλεξανδρούπολη!

Όλοι θυμούνται προεκλογικά τη βαρύτητα που είχε δώσει ο συνδυασμός Ζαμπούκη στα θέματα της ελεύθερης και ανεμπόδιστης πρόσβασης ειδικά για άτομα με αναπηρία. Δεν ξεχνάμε ούτε τα βιντεάκια με ένα καρότσι που αδυνατούσε να κινηθεί εντός της πόλης με άνεση και ασφάλεια, ούτε βέβαια την πρώτη προεκλογική εκδήλωση του κυρίου Ζαμπούκη, στο Επιμελητήριο Έβρου, όπου είχαν τοποθετηθεί στο δάπεδο αυτοκόλλητα με αναπηρικά αμαξίδια, δίνοντας μήνυμα συμπερίληψης και συμμετοχικότητας και για αυτή την κατηγορία των συμπολιτών μας.

Σήμερα, η Αλεξανδρούπολη είναι εκεί ακριβώς που ήταν και το 2019, αν όχι σε χειρότερη κατάσταση μια και λόγω κορωνοϊού (ασχετο αν ο νόμος εκείνος δεν ισχύει πια) τα πεζοδρόμια και άλλοι δημόσιοι χώροι έχουν καταληφθεί από ακόμη περισσότερα τραπεζοκαθίσματα. Αν προσθέσουμε και το διαχρονικό πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης οχημάτων μπροστά σε ράμπες ΑμεΑ, πάνω σε πεζοδρόμια, πεζοδρόμους κτλ, ένα φαινόμενο στο οποίο επιδεικνύει ανοχή τόσο  η τροχαία όσο και η δημοτική αστυνομία, η κατάσταση γίνεται απελπιστική.

Φυσικά, η έλλειψη παιδείας είναι η άλλη όψη του νομίσματος. Ο κάθε εν δυνάμει παραβάτης δεν είναι δυνατόν να έχει από πίσω του ούτε τον Δήμαρχο ούτε την αστυνομία για να του κόβει πρόστιμο και να τον αποτρέπει από τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές. Ωστόσο, καλό θα ήταν οι αιρετοί να κάνουν την αυτοκριτική τους και είτε να βρουν τρόπους να περιοριστεί αυτή η ασυδοσία, είτε να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν βαρύγδουπες εκφράσεις, όπως «Αλεξανδρούπολη, πόλη φιλική για τα ΑμεΑ». 

Διαβάστε ακόμη  Σάλος και στον Έβρο από τις δηλώσεις Πνευματικού που απηχούν απόψεις της ΝΔ για την υγεία

Εξάλλου, η παρακάτω ανάρτηση του συνδημότη μας Γιαννη Μαλκίδη, που αποτέλεσε την αφορμή για αυτό το δημοσίευμα μας και που οπτικοποιεί με τόσο γλαφυρό τρόπο το πρόβλημα, είναι ένας ακόμη λόγος για να ντρεπόμαστε, αλλά και για να προβληματιστούμε όλοι ανεξαιρέτως:

«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ ( 21:30)

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ.

Η ΕΙΚΟΝΑ, ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΒΥΡΗ.

Ζούγκλα !!!

Αφιλόξενη στο μεγαλύτερο μέρος της για τα άτομα με αναπηρία είναι η Αλεξανδρούπολη καθώς λίγοι δρόμοι της και πεζοδρόμια πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να κινηθεί απροβλημάτιστα ένα άτομο ΑΜΕΑ.

Και όλα αυτά σε μια υποτίθεται αναπτυσσόμενη τουριστικά πόλη, όλα τα πεζοδρόμια ιδιαίτερα στο κέντρο αλλά και αυτοί οι πεζόδρομοι, παρουσιάζουν προβλήματα και είναι γεμάτα παγίδες για τα άτομα ΑΜΕΑ.

Και στο τέλος…η αισχρή συμπεριφορά των οδηγών πάσης φύσεως αυτοκινήτων οι οποίοι αδιαφορώντας για την ασφαλή κίνηση των ΑΜΕΑ, παρατούν τα οχήματα τους οπουδήποτε…»