Οικονομικός Αρμαγεδώνας για τον Έβρο οι απαιτήσεις της Αυστρίας. Ζητούν κλείσιμο συνόρων με την Τουρκία

Κλείσιμο των συνόρων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και να στέλνονται πίσω στην Τουρκία οι πρόσφυγες οι οποίοι θα συλλαμβάνονται, ζήτησε μιλώντας στο χθεσινό φύλλο της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ – του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

«Στην πρώτη θέση πρέπει φυσικά να βρίσκεται η διάσωση, στη δεύτερη όμως θέση δεν επιτρέπεται να ακολουθεί η αυτόματη είσοδος στην ΕΕ. Οι άνθρωποι πρέπει να μεταφέρονται πίσω στην Τουρκία. Μετά θα σταματήσουν αμέσως οι επικίνδυνες (θαλάσσιες) προσπελάσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η υπουργός Εσωτερικών.

Διαβάστε ακόμη  Σε όλη την επικράτεια η δημιουργία «safe houses» για φιλοξενία γυναικών - θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

Υπενθυμίζεται ότι η αυστριακή υπουργός είχε εκτοξεύσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες απειλές εναντίον της Ελλάδας για αποπομπή της από τη Ζώνη Σένγκεν, σε περίπτωση που «η Αθήνα δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».

Newsroom Alexpoli.gr