Ηλεία: Τα δημοσιεύματα του 2007 επιβεβαιώνουν τις αλήθειες Δούκα – H επιχείρηση αποδόμησής του πέφτει στο κενό 

Σε μια επιχείρηση αποδόμησης του πολιτικού και προβεβλημένου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρου Δούκα, επιδίδεται από την περασμένη Δευτέρα η Κυβέρνηση. Η αποκάλυψη του ilialive.gr το πρωί της ίδιας ημέρας προκάλεσε πολιτικό σεισμό και το θέμα βρίσκεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο προσκήνιο. Ένας διάλογος που μόνο κρυφός δεν ήταν, αλλά έγινε μπροστά σε κάμερες και μάλιστα είχε ζωντανή μετάδοση στα social media, αφορούσε τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας, με απαράδεκτες εκφράσεις, γέλια και ειρωνίες, απέναντι στο λαό ενός νομού που καταστράφηκε, που θρήνησε 49 νεκρούς, που ακόμα και σήμερα σέρνεται μη μπορώντας να σηκώσει κεφάλι.

Από τότε έχουν περάσει 15 χρόνια και δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική βοήθεια στην Ηλεία για να καταφέρει να σταθεί όρθια και ο νομός παραμένει τελευταίος σε ανάπτυξη παρά τα τεράστια πλεονεκτήματά του.

Η Κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στα όσα ανέφερε και καταγράφηκαν στο επίμαχο βίντεο ο Πέτρος Δούκας, και κατεβάζει τους τόνους – μετά και την αποπομπή του – στο μερίδιο ευθύνης του Σπήλιου Λιβανού. Και ευτυχώς που στο επίμαχο βίντεο ακούγεται πεντακάθαρα ολόκληρος ο διάλογος και διακρίνεται το ύφος των δύο συνομιλητών, όπως ακούγονται επίσης τα σχόλια και τα γέλια των παριστάμενων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Η Κυβέρνηση πιάνεται σε μια κουβέντα που είτε αποτελεί πραγματικότητα, είτε είναι ένα σχήμα λόγου που την περιγράφει και επιχειρεί να διαψεύσει και αν θέλετε να βγάλει τρελό τον Πέτρο Δούκα, βάζοντας τον να ακολουθήσει στην ίδια λογική. “Δεν κατέβηκε ο Πέτρος Δούκας στην Ηλεία και δεν είχε σακούλες με λεφτά”… “Όλα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια”…

Διαβάστε ακόμη  Κουμουνδούρου: Με δημοσκοπήσεις για τους υποψηφίους ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια

Όλα…

Η “εποποιία” του Σπήλιου Λιβανού, η βιασύνη του να απαντήσει, τα όσα ανέφερε επικροτώντας τις πρακτικές αυτές και το ύφος που βλέπουμε στο επίμαχο βίντεο δείχνει πως η πρακτική αυτή είναι αποδεκτή έως τις μέρες μας.

Και η σύνδεση των “τριχίλιαρων” του 2007 με τα “διχίλιαρα” του 2002 είναι αναπόφευκτη, αφού οι συγκεκριμένες αποζημιώσεις της εταιρίας που εκμεταλλεύεται την Αττική Οδό, φαντάζουν ως ασπίδα προστασίας της Κυβέρνησης προς τον ιδιώτη για να μην διεκδικήσουν οι πολίτες μεγαλύτερα ποσά και να μείνουν σε αυτά τα “εύκολα” χρήματα χωρίς να ξεκινήσουν πολύμηνους δικαστικούς αγώνες.

Πράγμα που τελικά πολλοί από τους αποκλεισμένους της Αττικής Οδού κάνουν ζητώντας πολύ περισσότερα χρήματα…

Τα δημοσιεύματα της εποχής

Ο Ηλείος δημοσιογράφος Μαρίνος Λάμπρος με μια ανάρτησή του στα Social Media επανέφερε στο προσκήνιο την πραγματικότητα του 2007 και όλα όσα η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να παρουσιάσει σήμερα ως ψέματα.

Εμείς παραθέτουμε εικόνες από τα δημοσιεύματα της εποχής, τα οποία όπως και το επίμαχο video δεν μπορούν να διαψευστούν.

Ποιοι ήταν αυτοί που έπαιξαν παιχνίδια ψηφοθηρίας;

Όλα είναι ξεκάθαρα σε αυτά τα δημοσιεύματα. Κανένας δεν μπορεί να μιλήσει για ψέματα, κανένας δεν μπορεί να αποδομήσει το έγκλημα που έγινε σε βάρος της Ηλείας.

Ένα έγκλημα όπου 15 χρόνια μετά ένας “γαλάζιος” δήμαρχος και πρώην υπουργός καυχιέται για τον τρόπο δράσης εκείνη την εποχή, ένας υπουργός της σημερινής Κυβέρνησης, επικροτεί μιλώντας για εποποιία και οι συνεργάτες τους γελάνε…

Τα δημοσιεύματα προέρχονται από τις εφημερίδες, Πρωινή, Πατρίς, Πρώτη και τους συναδέλφους δημοσιογράφους.

Πηγή ilialive.gr