Ημερίδα με θέμα: «Η Ανώτατη Εκπαίδευση μοχλός ανάπτυξης για τη Χώρα» στην Αλεξανδρούπολη

Ημερίδα με θέμα: «Η Ανώτατη Εκπαίδευση μοχλός ανάπτυξης για τη Χώρα», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), πραγματοποιείται από νωρίς το πρωί σήμερα στο ξενοδοχείο Grecotel  Egnatia, στην Αλεξανδρούπολη Στην ημερίδα θα συμμετέχουν ως ομιλητές εκπρόσωποι από την ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και τον πολιτικό, θρησκευτικό και επιχειρηματικό χώρο.

Σκοπός της ημερίδας είναι να ενισχύσει το διάλογο για τις θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται για την αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, τη χρηματοδότηση του ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του, τη θέση και την πορεία της ανώτατης εκπαίδευσης στο διεθνές στερέωμα, καθώς και το σημαίνοντα ρόλο των λειτουργών του. Έτερος στόχος της ημερίδας είναι η συζήτηση και άλλων θεμάτων που έχουν τεθεί στο δημόσιο διάλογο τα τελευταία χρόνια, όπως η σκοπιμότητα, αλλά και οι όροι και οι προϋποθέσεις για πιθανή ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, καθώς και για την λειτουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.

Διαβάστε ακόμη  Χ. Μεντίζης: «Το pet - scan στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης από σήμερα και μέχρι τις 20 Μαΐου θα λειτουργήσει μόνο για 3 ημέρες».....

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση  η συγκεκριμένη ημερίδα δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνηθεί το σχέδιο ανάπτυξης του Πανεπιστημίου μας (ΔΠΘ), να συζητηθεί η σχέση Πανεπιστημίου και τοπικών κοινωνιών, καθώς και το ρόλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Στην προσπάθεια πραγματικής και ουσιαστικής διαμόρφωσης του νέου πλαισίου λειτουργίας του Δημόσιου Πανεπιστημίου απαιτείται η ενεργή συμμετοχή της Τοπικής Κοινωνίας.

Φωτογραφίες και το πρόγραμμα της ημερίδας παρακάτω

[pdf-embedder url=”https://alexpoli.gr/wp-content/uploads/2017/11/02-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-Πρόγραμμα-Ημερίδας.pdf”]