Στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας όπου είχε επαφές με Δημάρχους του Έβρου και της Ροδόπης. Στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης μεταξύ άλλων βρέθηκαν οι οι δήμαρχοι: Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος και Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης αλλά και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Κατά την έναρξη της σύσκεψης ο Γιάννης Ζαμπούκης ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι το ΟΧΙ στην επένδυση χρυσού είναι κοινή γραμμή των Δημάρχων. Ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε αν αυτό ισχύει για όλους και είπε πως πρέπει να είναι έτοιμοι γιατί θα δεχτούν πιέσεις για το θέμα από ισχυρά συμφέροντα.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε δηλώσεις και τόνισε ότι η τοπική κοινωνία γνωρίζει ότι η αναπτυξιακή προοπτική θα έρθει από άλλες δραστηριότητες και όχι από μια δραστηριότητα που θα επιβαρύνει σημαντικά το περιβάλλον. Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο για να αξιοποιηθεί από την τοπική κοινωνία (κατά του χρυσού).

Τα ελληνοτουρκικά

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στην προκλητικότητα της Τουρκίας ζήτησε να σταματήσει η κλιμάκωση και παραβατική συμπεριφορά. Η μονομερής ενέργεια να προχωρήσει σε συμφωνία με τη Λιβύη, εκτός διεθνούς δικαίου, είναι μια παραβατική συμπεριφορά. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική κατευνασμού που φέρνει ενέργειες εις βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. “Η κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει δύναμη φωνής και στρατηγική. Δεν έχει” σημείωσε μεταξύ άλλων και ζήτησε σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Διαβάστε ακόμη  Συναντήσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Μητροπολίτη Άνθιμο και τους Χ. Μέτιο και Δ. Πέτροβιτς

Το μεταναστευτικό

Είναι ένα ζήτημα που ήρθε για να μείνει, δεν είναι συγκυριακό είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το μεταναστευτικό. “Η κυβέρνηση βρέθηκε σύντομα απέναντι στις αντιφάσεις μιας επικοινωνιακής προεκλογικής ρητορικής. Τώρα συνειδητοποιεί ότι το πρόβλημα είναι ευρύτερο. Τους τελευταίους 4 μήνες διογκώθηκε” δήλωσε.

Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Άνθιμο

Μετά την σύσκεψη στο Δημαρχείο ο πρώην Πρωθυπουργός κατευθύνθηκε προς τη Μητρόπολη και συνάντησε τον Μητροπολίτη Άνθιμο. Ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον Μητροπολίτη σχετικά με τις δομές της εκκλησίας και ο Μητροπολίτης του απάντησε σχετικά με τις δομές φροντίδας της τρίτης ηλικίας. Η συνάντησή τους συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών.