Ισόβια στον Τούρκο που παρέσυρε και σκότωσε 57χρονο Έλληνα στους Κήπους

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ξάνθης 34χρονο Τούρκο, ο οποίος πάτησεμε το αυτοκίνητο του έναν 57χρονο Έλληνα, κάτοικο Γεμιστής, στο τελωνείο των Κήπων

Ο 34χρονος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προσθέσεως, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Μετά την καταδικαστική απόφαση ο καταδικασθείς επέστρεψε στις φυλακές Κομοτηνής, όπου παρέμενε προφυλακισμένος μετά τη σύλληψη του τον Ιούλιο του 2023. Κατά την απολογία του ο 34χρονος αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε, ότι δεν διέπραξε την πράξη που του αποδίδεται, λέγοντας ότι δεν είχε οποιαδήποτε επαφή το όχημα του με τον παθόντα.

Ο 34χρονος Τούρκος που διέμενε και εργαζόταν στη Γαλλία, επέστρεφε στην πατρίδα του οδικώς μέσω Ελλάδας. Το θύμα, ο οποίος ήταν κάτοικος Έβρου, φέρεται πως προσπάθησε οδηγώντας το αυτοκίνητό του, να παρακάμψει την τεράστια ουρά οχημάτων, που είχε σχηματιστεί στον δρόμο προς το τελωνείο Κήπων, όταν έγινε το περιστατικό. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, κατά τις μεσημβρινές ώρες της 7ης Ιουλίου 2023, πλησίον του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων, ο κατηγορούμενος βρισκόταν στη σειρά των αυτοκινήτων με κατεύθυνση προς Τουρκία, επιβαίνοντας ως οδηγός σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Με πιθανή αφορμή την προτεραιότητα στον έλεγχο των διαβατηρίων, διαπληκτίστηκε φραστικά με τον 57χρονο Έλληνα οδηγό Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου. Στη συνέχεια, εξήλθε από το όχημα του και κινήθηκε πεζός προς το μέρος του άλλου οχήματος, ενώ επιτέθηκε στον οδηγό, ο οποίος βρισκόταν εντός και προσπάθησε να τον πνίξει χρησιμοποιώντας τη ζώνη ασφαλείας του παθόντος. Αμέσως μόλις ο 57χρονος εξήλθε από το όχημα του και πλησίασε το αυτοκίνητο του κατηγορουμένου, στο οποίο αυτός είχε ήδη επιβιβαστεί στη θέση του οδηγού, ο 34χρονος πάτησε γκάζι και παρέσυρε τον παθόντα, περνώντας πάνω από το σώμα του, προκαλώντας σε αυτόν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικέςκαι θωρακικές κακώσεις.

Ο 57χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ενώ τελικά απεβίωσε τρεις μέρες αργότερα, εξαιτίας των τραυμάτων του. Από την ιατροδικαστική εξέταση και την νεκροψία- νεκροτομή προέκυψε, ότι «ο θάνατος οφείλεται σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κακώσεις σώματος διά θλώντος οργάνου ως είναι και η αναφερόμενη παράσυρση από αυτοκίνητο».

Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 34χρονου, Γιάννης Μπάρκας, ανέφερε στο grtimes.gr τα εξής: «Στο Εφετείο θα επανακριθεί η ουσία της υπόθεσης, θα αξιολογηθούν εκ νέου τα ελλιπή αποδεικτικά στοιχεία και θα αναδειχθεί η αθωότητα του εντολέα μου».