Ήξεραν από τον Αύγουστο για την «Κιβωτό του Κόσμου» – Η αδράνεια, η διαρροή και οι υποκλοπές

“Το παρασκήνιο με την εσπευσμένη διαρροή της υπόθεσης για την «Κιβωτό του Κόσμου» εν μέσω αποκαλύψεων για τις υποκλοπές.”

Διέρρευσαν άρον – άρον την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» προκειμένου να αλλάξουν την ατζέντα της επικαιρότητας, που κυριαρχούσαν οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, σημειώνεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα».

Πότε, λοιπόν, έγινε γνωστή στις Αρχές η υπόθεση με την «Κιβωτό του Κόσμου» και γιατί καθυστέρησαν οι αρχές;

Η καταγγελία για σεξουαλικές κακοποιήσεις στην «Κιβωτό του Κόσμου» είχε σταλεί από τον περασμένο Αύγουστο. Αρχικά στον Συνήγορο του Πολίτη, στη συνέχεια δε, μέσω email στην Εισαγγελία Αθηνών, όπως έγραψαν τα «ΝΕΑ».

Οι δικαστικές Αρχές, προ δύο περίπου μηνών, δηλαδή στις αρχές Σεπτεμβρίου, είχαν ενημερώσει την Αστυνομία για την υπόθεση. Πάντως, όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό αποκαλύφθηκαν αρκετές εβδομάδες αργότερα λόγω του ότι οι αστυνομικοί είχαν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στην υπόθεση των Σεπολίων με την 12χρονη. Και αυτή η υπόθεση είχε καταγγελθεί στις 3 Σεπτεμβρίου όπως και η υπόθεση της Κιβωτού.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Β. Λαμπρόπουλο, αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι η υπόθεση της Κιβωτού με το διαβιβαστικό της καταγγελίας δεν είχε τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Έτσι η ΕΛΑΣ αναζητούσε με σχετικά αργούς ρυθμούς να ταυτοποιήσει καταγγελλόμενους και θύματα κακοποιήσεων για να επιβεβαιώσει τις παράνομες πράξεις στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Β. Λαμπρόπουλος, δεν ήταν μόνο αυτό το προβληματικό σημείο. Όταν δόθηκε εντολή προ 10 ημερών η καταλυτική κατάθεση του 19χρονου για ασελγείς πράξεις εις βάρος του, αποφασίστηκε άρον – άρον η δημοσιοποίηση της υπόθεσης. Όχι με γενικόλογο Δελτίο Τύπου αλλά με διαρροή καταθέσεων κεντρικών προσώπων.

Μια κίνηση που αποδόθηκε σε σημαντικά στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πιθανώς για να αλλάξει και η ατζέντα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», καθώς κυριαρχούσε η υπόθεση των υποκλοπών.

Διαβάστε ακόμη  Σε κλίμα οδύνης το ύστατο «χαίρε» στον Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη (Photos – Video)

Διαρροή που προκάλεσε την αντίδραση των δικαστικών λειτουργών, καθώς αυτοί είχαν στείλει τον δικαστικό φάκελλο στην αστυνομία. Η Αστυνομία, σημειώνεται, έπρεπε να διερευνήσει και να γυρίσει πίσω τον φάκελλο και όχι να σπεύσει να τον διαρρεύσει.

“Ερωτήματα – «φωτιά» από Σπίρτζη σε Θεοδωρικάκο”

Στην ΕΛΑΣ γνώριζαν από τον Αύγουστο τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύφθηκαν για την «Κιβωτό του Κόσμου», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και ο Χρήστος Σπίρτζης θέτει ερωτήματα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Ισχύει ότι διαρρεύσατε κατάθεση που όφειλε να είναι απόρρητη λόγω της εισαγγελικής παραγγελίας, Γιατί επιλέξατε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να αναδείξατε το γεγονός μετά από 4 μήνες;», ρωτά μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά, η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη έχει ως εξής:

«Περιμένουμε από το πρωί τον – κατά τα λοιπά λαλίστατο – Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκο να διαψεύσει τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπροπούλου, ότι στην ΕΛΑΣ γνώριζαν από τον Αύγουστο τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύφθηκαν για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Μάλλον, όμως, περιμένουμε μάταια…

Ρωτάμε δημόσια:

  1. Ισχύουν οι αποκαλύψεις ότι γνωρίζατε από τον Αύγουστο;
  2. Γιατί αφήσατε τόσο χρόνο να συμβαίνουν ανατριχιαστικά γεγονότα σε παιδάκια;
  3. Ισχύει ότι διαρρεύσατε κατάθεση που όφειλε να είναι απόρρητη λόγω της εισαγγελικής παραγγελίας ;
  4. Γιατί επιλέξατε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να αναδείξατε το γεγονός μετά από 4 μήνες;

Ελπίζουμε να πάρουμε κάποια απάντηση.

Διαφορετικά επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η προπαγανδιστική τακτική σας ακόμη και σε γεγονότα που έχουν συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Περιμένουμε τις δημόσιες απαντήσεις σας και θα επανέλθουμε».

Πηγή: ieidiseis.gr