Κ. Αραμπατζής: Το πρωί επιστήμονας, το βράδυ Αντιδήμαρχος

Θίχτηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης Κυριάκος Αραμπατζής για το χθεσινό μας δημοσίευμα, στο οποίο παρουσιάζαμε μια ανάρτησή του, από τον Μάρτιο του 2019, τότε που ήταν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, κατά την προηγούμενη θητεία.

Στο post εκείνο, ο κύριος Αραμπατζής κατέκρινε το έργο της ανάπλασης της παραλιακής, το οποίο σήμερα, ως Αντιδήμαρχος, διαφημίζει. Μάλιστα, όπως αναφέραμε, το έργο είχε παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο, σε μία επικοινωνιακή φιέστα (η οποία, όπως λέει, ήταν στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του προγράμματος με το οποίο χρηματοδοτήθηκε το έργο – είπαμε κι εμείς! Τι έκλαμψη κοινωνικότητας ήταν αυτή από μια δημοτική ομάδα, που ιδιαίτερα ο επικεφαλής της, δεν έχει παραχωρήσει ούτε μία συνέντευξη τύπου, εφ’ όλης της ύλης, και που όταν αποφασίζει να μιλήσει σε ΜΜΕ, το κάνει συνήθως στα «δικά» του, φιλικά μέσα).

Απολαύστε το σχόλιο του κ. Αραμπατζή στην ανάρτησή μας:

«Συγγνώμη που θα σας χαλάσω την απέλπιδα προσπάθειά σας να πλήξετε το πρόσωπο μου και την δημοτική αρχή αλλά δυστυχώς για σας δεν άλλαξα γνώμη. Δημοκρατικά εκφράζοντας την επιστημονική μου άποψη, Συνεχίζω να πιστεύω ότι στην περιοχή αυτή αρμόζει μια πιο σύγχρονη παρέμβαση αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που συνάδει στο 2020. Σαν Αντιδήμαρχος όμως είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω τα έργα που παρέλαβα . Όσον αφορά το επικοινωνιακό τρικ θα έπρεπε, στην υπέροχη αυτή δημοσιογραφική έρευνα που κάνατε, να γνωρίζετε ότι είναι μέσα στις συμβατικές υποχρεώσεις του προγράμματος. Συγγνώμη που σας το χάλασα και αυτό. Την άλλη φορά τουλάχιστο ρωτάτε κάποιον που να γνωρίζει. Για να μην εκτίθεστε Όχι κάτι άλλο».

Δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε για τον κύριο Αραμπατζή ότι, τόσο καιρό, έχει μάθει πράγματα από τον Δήμαρχό του, εμφανίζοντας δυσανεξία στην κριτική. Χαρακτηρίζει ως «απέλπιδα προσπάθεια να πλήξετε το πρόσωπό μου», ένα πολιτικό σχόλιο, (και όχι ‘δημοσιογραφική έρευνα’, τι άλλο θα ακούσουμε) το οποίο, φυσικά, δεν υποκινείται από κανένα μυστικό σχέδιο πολιτικής του αποδόμησης, αλλά προέκυψε, ξεκάθαρα, από τη δική του αλλαγή στάσης, 180 μοιρών, από την στιγμή που έγινε Αντιδήμαρχος. Βεβαίως, ο ίδιος διαχωρίζει, στο σχόλιο που μας αφιέρωσε, την ιδιότητά του ως επιστήμονα, από την ιδιότητά του ως Αντιδημάρχου. Βεβαίως, δεν αναφέρει ποιος τον υποχρέωσε να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση, από την στιγμή που το έργο της παραλιακής είναι ένα από τα βασικά που ανέλαβε να διεκπεραιώσει, από την στιγμή μάλιστα που επιστημονικά τον βρίσκει τόσο αντίθετο. Ρητορικό το ερώτημα…