Την άποψη ότι το επίδομα των 800 ευρώ δεν μπορεί να καλύψει τη ζωή και τις ανάγκες μίας οικογένειας εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης Κων/νος Χατζημιχαήλ,  εκτιμώντας ότι πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν καθώς δεν θα μπορέσουν να αντέξουν σε όλο αυτόν τον περιορισμό έχοντας υποχρεώσεις περιορισμένες αλλά συνεχίζουν να υφίσταται οι υποχρεώσεις και τόνισε πως η ζωή μας την επόμενη ημέρα θα είναι τελείως διαφορετική.

«Είναι πρωτόγνωρο, πρωτοφανές, πολύ βίαιο αυτό που συμβαίνει και δεν γνωρίζω εάν η ανθρωπότητα έχει γνωρίσει κάτι ανάλογο τις τελευταίες δεκαετίες,» ανέφερε ο κ. Χατζημιχαήλ, σχετικά με την αγωνία σε παγκόσμιο επίπεδο για την έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Με πολλή αγωνία αλλά και πόνο βλέπουμε την ελληνική αλλά και την παγκόσμια οικονομία να βυθίζεται βίαια μάλιστα σε ύφεση χωρίς να μπορούμε ως επιχειρηματίες και ως θεσμικοί να κάνουμε κάτι για αυτό, λόγω των αναγκαίων μέτρων των περιοριστικών αναφορικά με τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοιού,» είπε ο κ. Χατζημιχαήλ και τόνισε: «είναι μια δύσκολη κατάσταση, είναι μια κατάσταση η οποία ακόμη και σήμερα θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα μπορούσε να διασωθεί με ύφεση βέβαια η ελληνική οικονομία την επόμενη ημέρα ,αλλά αυτό κυρίως εξαρτάται από την διάρκεια την οποία θα έχει η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα. Γιατί εάν αυτά συνεχιστούν και μετά το Μάιο και μπούμε στο καλοκαίρι τότε θα μιλάμε για μια κατάσταση από την οποία δύσκολα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε».

Διαβάστε ακόμη  Κατσιμίγας για Καραγιώργη: «Το άβολο σκαμπουδάκι έγινε πολυθρόνα»