Κ. Κούκουρας: Η μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Παπίκιο όρος του Ν. Ροδόπης οριοθετήθηκε πλήρως

Όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο κ. Κούκουρας Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνος Κούκουρας, οριοθετήθηκε έπειτα από 21 ημέρες η πυρκαγιά στο Παπίκιο όρος της Ροδόπης.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Κούκουρα:

“Την Πέμπτη 10/11/2022, οριοθετήθηκε πλήρως η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 22/10/2022, στο Παπίκιο όρος του Ν. Ροδοπης.

Θέλω να εκφράσω την ευαρέσκεια μου και τα θερμά συγχαρητήρια, προς όλους τους πυροσβέστες που συμμετείχαν με αυταπάρνηση, εκθέτοντας την σωματική τους ακεραιότητα σε κίνδυνο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις φλόγες και τις αντίξοες συνθήκες που συνάντησαν.

Με την χρήση αρχικά μόνο χειρωνακτικών μέσων κατά τα 2/3της 20ημερης διάρκειας της πυρκαγιάς, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις με πεζοπορία 2 και 3 ωρών σε δύσβατο και κρημνώδη ανάγλυφο του όρους με ρεματιές και βράχους με απότομες κλίσεις.

Ιδιαίτερα εκφράζω τις ευχαριστίες μου για τις επίπονες προσπάθειες, τους νύχτα και ημέρα στα πεζοπόρα τμήματα των νεοσύστατων ΕΜΟΔΕ και των πεζοπόρων τμημάτων που σχηματίσθηκαν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας μας.

Επίσης σημαντική ήταν η συνδρομή των ΕΔ(ομάδα Δευκαλίων) και μηχανήματα έργου που χρησιμοποιήθηκαν, στις Εθελοντικές ομάδες του Ν. Ροδόπης, τους δήμους Ιάσμου και Κομοτηνής, την ΔΕΥΑ Ξάνθης και κάθε φορέα που συνέδραμε τις προσπάθειές μας .
Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΩΣΙΣΕΙ ΤΟ ΠΣ και για αυτό απαιτήθηκε η συμμετοχή πλέον των 300 πυροσβεστών”.

Διαβάστε ακόμη  Ένα εξελισσόμενο success story