Κ.Σακελλαροπούλου / Μεταξένια ιστορία και Σουφλιώτικα εδέσματα στο αυριανό πρόγραμμα της ΠτΔ.


Το πρόγραμμα της περιοδείας της ΠτΔ, συνεχίζεται αύριο με επισκέψεις στους Δήμους Ορεστιάδας , Διδυμοτείχου και Σουφλίου .

Στις έδρες των δήμων θα συναντηθεί  με τους δημάρχους και με τοπικούς φορείς και στη συνέχεια θα επισκεφτεί ιστορικούς και μουσειακούς χώρους.

Αρκετές ώρες θα κρατήσει η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στον Δήμο Σουφλίου που ξεκινάει το απόγευμα στις 5. 

Η πρώτη στάση της θα είναι στο δημοτικό κατάστημα όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο και με φορείς του τόπου . 

Η συνέχεια εξακολουθεί να έχει μεταξένιο άρωμα, υφή και ιστορία, αφού  θα επισκεφτεί το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού Τσιακίρη , όπου θα γνωρίσει τη σύγχρονη βιομηχανική ιστορία, εξέλιξη και επεξεργασία του Σουφλιώτικου Μεταξιού . 

Θα επισκεφτεί επίσης το Μουσείο Μετάξης του Ομίλου της Πειραιώς όπου θα ξεναγηθεί σε ένα παραδοσιακό Σουφλιώτικο σπίτι που σε κάθε δωμάτιο και χώρο του Μουσείου ξεδιπλώνεται και μια πτυχή από την ιστορία του Μεταξιού στο Σουφλι. 

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη- Δ. Παπαστεργίου: «Η Ελλάδα διαθέτει τους επιστήμονες, δημιουργεί τις υποδομές και υπάρχει η πολιτική βούληση να παράξει τεχνητή νοημοσύνη»

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Δαδιά και στον Φορέα Διαχείρισης, όπου θα ενημερωθεί για την σπανιότητα των αρπακτικών  ειδών που φιλοξενούνται στην περιοχή αλλά και την πλούσια φύση και ομορφιά του Δάσους Δαδιάς, Λευκίμμης,  Σουφλίου.

 Η αυριανή και τελευταία ημέρα της επίσκεψης της κ. Σακελλαρόπουλου στον Έβρο, κλείνει με δείπνο στο Μπερεκέτ, στο Σουφλι όπου στην όμορφη αυλή του εστιατορίου , η ΠτΔ θα γευτεί παραδοσιακά Σουφλιώτικα εδέσματα όπως ο φημισμένος σουφλιώτικος καβουρμάς, λουκάνικα , φέτα Σουφλίου και φυσικά τοπικά κρασιά και τσίπουρο . 

Το γεύμα το παραθέτει ο Δήμαρχος Σουφλίου προς τιμήν της επίσκεψης της Πρόεδρου της Δημοκρατίας στον Έβρο και στο Σουφλί με προσκεκλημένους τους βουλευτές του νομού , τη στρατιωτική ηγεσία του τόπου και θεσμικούς παράγοντες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα : 

17:00Άφιξη στο Σουφλί. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο & άλλους τοπικούς Φορείς
17:25Επίσκεψη σε χώρους Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος
19:10Αναχώρηση για τη Δαδιά
19:20Άφιξη στη Δαδιά
20:25Αναχώρηση από τη Δαδιά
20:30Παράθεση Δείπνου από τον Δήμαρχο Σουφλίο