Καΐσας: Ο Σύριζα είναι η απάντηση της κοινωνίας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης

Την τρέχουσα επικαιρότητα σχολιάζει με ανάρτηση του στην ιστοσελίδα του ο Βουλευτής Έβρου του Σύριζα, Γιώργος Καΐσας. Ο βουλευτής στηρίζει με τα σχόλια του την εως σήμερα κυβερνητική πολιτική και υπερασπίζεται τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων σημειώνει:

Η αξιωματική αντιπολίτευση και η συμμαχία των προθύμων κάθονται και μας κατηγορούν για τα πάντα.

Κάνουν ότι δεν γνωρίζουν βέβαια ότι:

 • Εδώ και ενάμιση χρόνο δεν μειώθηκε κανένας μισθός και καμία σύνταξη.
 • Αρχίζουμε με σταθερό ρυθμό την επαναλειτουργία του κράτους μας, με το παράλληλο πρόγραμμα σε υγεία και παιδεία, μιας και το μόνο που δούλευε επί των ημερών τους ήταν οι… δυνάμεις καταστολής!
 • Όλα τα νούμερα της οικονομίας μας είναι καλύτερα από το 2014.
 • Η ανεργία έστω και λίγο μειώθηκε.
 • Η κυβέρνηση κατάφερε και διαχειρίστηκε 1.000.000 πρόσφυγες και ανέδειξε το πρόβλημα ως Ευρωπαϊκό με παγκόσμιες προεκτάσεις.
 • Ετοιμάζουμε μεγάλες τομές με οριστικές λύσεις σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που είναι άλυτα για δεκαετίες (Ασφαλιστικό).
 • Αναδιανέμουμε τα βάρη σε βάρος των οικονομικά εχόντων, ελαφρύνοντας τους πολλούς (Φορολογικό).
 • Η Ελλάδα είναι πρώτη σε απορρόφηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων και τα ΕΣΠΑ πλέον δεν γίνονται.. σπίτια στο Λονδίνο και καταθέσεις στην Ελβετία.
 • Τελειώνουμε με την διαπλοκή (Κανάλια, Μεγαλολαμόγια, Επίορκοι Δημόσιοι Λειτουργοί).

Ο κ. Καΐσας σημειώνει “Τώρα τελευταία θέλουν να κυβερνήσουν ξανά” και αναρωτιέται
“Γιατί άραγε δεν μπορούν να περιμένουν ως το 2019;  Για ποιο λόγο βιάζονται τόσο;
Ποιες λύσεις έχουν προτείνει σε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την χώρα μας; Ασφαλιστικό, Φορολογικό, Προσφυγικό, Διαφθορά;
Έχει ακούσει κανείς τίποτα για όλα αυτά;
Υπάρχει Έλληνας που πιστεύει ότι αυτοί που έκοψαν 11 φορές μισθούς και συντάξεις, θα διαπραγματευτούν σε όφελος των Ελλήνων πολιτών;

Ο βουλευτής αναλύει και το τι θα συνέβαινε αν άλλαζε η κυβέρνηση

“Αν υπήρχε περίπτωση να ξανακυβερνήσουν τότε όλοι μας γνωρίζουμε τί θα συνέβαινε τις πρώτες κιόλας ημέρες της διακυβέρνησής τους:

 • Θα σταματούσαν κάθε προσπάθεια δικαστικής διερεύνησης των σκανδάλων και πάταξης της διαπλοκής μιας και τα στελέχη τους πρωτοστατούν σε αυτά.
 • Θα συνέχιζαν ακόμη πιο εντατικά την λειτουργία του τριγώνου της αμαρτίας (Καναλάρχες – Τραπεζίτες – Πολιτικοί) σε βάρος του Ελληνικού λαού.
 • Θα κόβανε 30 με 40% μισθούς και συντάξεις και θα κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν κακή διαπραγμάτευση το 2015 και ότι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά.
 • Θα ακολουθούσαν πιστά τις επιταγές των νεοφιλελεύθερων του ΔΝΤ, βυθίζοντας την χώρα στην απόλυτη ένδεια και ανθρωπιστική καταστροφή.
 • Θα έπνιγαν στο Αιγαίο ανήμπορες μάνες και παιδιά ξεσηκώνοντας την παγκόσμια κατακραυγή σε βάρος μας και τον μόνιμο στιγματισμό της χώρας μας, με καταστροφικές συνέπειες για το κύρος της Ελλάδας.
Διαβάστε ακόμη  Μαργαρίτης Σχοινάς από Αλεξανδρούπολη: Η Θράκη αναδεικνύεται σε έναν πυλώνα, μία βιτρίνα της Ευρώπης

Τέλος καταλήγει σημειώνοντας τα εξής:

Υπάρχει Έλληνας που πιστεύει ότι τα συμφέροντά του ταυτίζονται με τα συμφέροντα όλων αυτών;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το οργανωμένο κόμμα όπως όλοι αυτοί, ούτε έφαγε 310 εκατομμύρια από τις καταθέσεις του Ελληνικού λαού (τα γνωστά θαλασσοδάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) όπως αυτοί, ούτε έχει τις γνωστές φωνές προπαγάνδας υπέρ του, όπως όλοι αυτοί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η απάντηση της Ελληνικής Κοινωνίας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης!

Ο λαός δεν πρέπει και δεν παρασύρεται σε κομματικά παιχνίδια γιατί πολύ απλά η Εθνική μας επιβίωση δεν ενδείκνυται για τυφλούς κομματισμούς.

Πόσο μάλιστα την στιγμή που αυτοί που βρίσκονται στις ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αντιπροσωπεύουν απροκάλυπτα πλέον ξένα συμφέροντα και δεν έχουν καμία σχέση με οτιδήποτε λαϊκό, είτε δεξιό είτε κεντρώο.

Όσο οι Έλληνες εμπιστεύονται τον εαυτό τους, εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή τους.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, γιατί αυτός είναι ο δρόμος μας ως χώρα και ως κοινωνία.

Newsroom Alexpoli.gr