Μετά από μία σειρά φωταγωγήσεων κτιρίων, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα φωταγωγήσει και επετειακό banner, το οποίο θα τοποθετηθεί στην πρόσοψη του Δημαρχείου, με αφορμή την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στις 19 Μαϊου.

Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής,  «ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με στόχο να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης της θλιβερής επετείου της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την 19η Μαΐου 2021 αλλά και να αφυπνίσει τους δημότες και τους επισκέπτες, πρόκειται να δημιουργήσει και να εγκαταστήσει στην όψη του Δημαρχείου ένα επετειακό banner – αφιέρωμα. Ο Ποντιακός Ελληνισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πληθυσμού του Δήμου μας ένα πολύτιμο πετράδι του ελληνισμού και ακριβώς αυτό υποδηλώνει αυτή η συμβολική ενέργειά. Στόχος είναι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να περάσει ένα δυνατό μήνυμα προς τους Δημότες και τους επισκέπτες αλλά και προς όλη την Ελλάδα ότι δεν ξεχνά και θα πρωταγωνιστεί ώστε η θλιβερή επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου να μην ξεχαστεί και να αναγνωρισθεί από όλους».

Διαβάστε ακόμη  Ο Χρήστος Γκουγκουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αλεξανδρούπολης 

Το πανό –banner θα έχει διαστάσεις 128 τμ, θα φέρει επάνω του το σήμα της γενοκτονίας των Ποντίων αλλά και αναγνωρίσιμες ιστορικές εικόνες και θα τοποθετηθεί στην πρόσοψη του Δημαρχείου Αλεξανδρούπολης. Θα φωταγωγηθεί με τα χρώματα κόκκινο και μαύρο που αποτελούν και τα χαρακτηριστικά χρώματα ου αναφέρονται στην συγκεκριμένη επέτειο Μνήμης.

Η ενδεικτική δαπάνη υπολογίζεται στο ποσό των 5.255 € και περιλαμβάνει την προμήθεια του Banner, την τοποθέτησή του και την απομάκρυνσή του στην πρόσοψη του Δημαρχείου και την φωταγώγηση σε χρώματα κόκκινο και μαύρο.

Το banner θα κοστίσει 4.387 €, οι εργασίες τοποθέτησης και απομάκρυνσής του 496 και η φωταγώγησή του 372  €.