Και η παράταξη Σταυράκογλου κατά της μίσθωσης των Ιαματικών Λουτρών ΤραΪανούπολης

Φωτογραφία: gnomionline.gr

Να αναθεωρήσει την απόφαση μίσθωσης των Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης καλεί τη δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης η παράταξη «ΑΡΧΗ» με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Σταύρο Σταυράκογλου. Όπως σημειώνει, η κίνηση αυτή δεν έχει ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, καθώς στο διαγωνισμό κατέθεσε προσφορά μόνο μία εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 15.000 ευρώ χωρις να είναι γνωστό αν έχει οποιαδήποτε εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης ιαματικών πηγών. Πλέον, οι παρατάξεις εντός κι εκτός δημοτικού συμβουλίου ξεκάθαρα τοποθετούνται κατά της επιλογής αυτής του κυριου Ζαμπούκη, ο οποίος έχει να συγκαλέσει, δια του προέδρου Γιώργου Καϊσα, κανονικό δημοτικό συμβούλιο εδώ και κάτι βδομάδες… 

Δείτε την ανακοινωση της ΑΡΧΗΣ:

«Με ειλικρινή ανησυχία ενημερωθήκαμε για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην μίσθωση των Ιαματικών λουτρών Τραϊανούπολης για 25 χρόνια,  χωρίς σοβαρές δεσμεύσεις για το επενδυτικό πλάνο και τις θέσεις εργασίας και χωρίς ανταποδοτικά οφέλη για τους κατοίκους της Τραϊανούπολης.

Συγκεκριμένα, για το σοβαρό αυτό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου παρουσιάστηκε επί της ουσίας μόνο ένας ενδιαφερόμενος, καθότι ο δεύτερος έκανε μια αίτηση χωρίς να προσκομίσει έστω τα στοιχειώδη απαραίτητα έγγραφα, γι’ αυτό και απορρίφθηκε πριν την διαδικασία.

Έτσι ορίστηκε ως προσωρινός πλειοδότης με 4.200 € τον μήνα, μία τοπική ομόρρυθμη εταιρεία ηλικίας ενός έτους με μετοχικό κεφάλαιο 15.000 €, χωρίς κανείς να γνωρίζει τον κύκλο εργασιών της εταιρείας και την εμπειρία της στον Θερμαλισμό και την διαχείριση ιαματικών πηγών.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναθεωρήσει αυτήν την απόφαση.

Η δική μας πρόταση είναι ξεκάθαρη:

Αναβάθμιση και αναγέννηση αυτής της σχεδόν κατεστραμμένης Ιαματικής μονάδας, προκειμένου να προσελκύσουμε σοβαρούς επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε αυτός ο πραγματικός θησαυρός να παράξει πλούτο για όλους τους Δημότες και να συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο στην τακτική Γενική Συνέλευση της ΤΙΕΔΑ να σταθεί στο ύψος τον περιστάσεων και να προκρίνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μία λύση, που να διασφαλίζει τα συμφέροντα της τοπικής μας κοινωνίας».