Οι αναφορές διεθνών «κολοσσών» στον χώρο των ΜΜΕ για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα δεν έχουν τέλος, εκθέτοντας καθημερινώς και αδιαλείπτως την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το Μαξίμου, προσπαθεί με… νύχια και με δόντια να αποποιηθεί των ευθυνών, πραγματοποιώντας «έωλες» και αήθεις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, επενδύοντας παράλληλα και στην ρητορική της προσπάθειας επιβουλής «ξένου παράγοντα» στις εντός των τειχών υποθέσεις, μέσω των υποκλοπών. Οι κινήσεις πανικού, έχουν ως μοναδικό αποτέλεσμα το… περαιτέρω ρεζίλεμα ενώπιον διεθνών οργανώσεων, κυβερνήσεων και ΜΜΕ.

Το νέο «κρούσμα» πανικόβλητης κυβερνητικής ρητορικής σημειώθηκε μέσω των Financial Times, οι οποίες κάνουν με τη σειρά τους αναφορά στο τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο των παρακολουθήσεων σε άρθρο με τίτλο «Το ελληνικό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στενεύουν τον κλοιό γύρω από τον Μητσοτάκη».

Μεταξύ άλλων, στο ρεπορτάζ των Financial Times φιλοξενούνται δηλώσεις προσώπου κοντά στον πρωθυπουργό, ο οποίος σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί «σκοτεινών δυνάμεων» πίσω από την υπόθεση, αναφέρει ότι πρόκειται για υπαινιγμούς περί εμπλοκής της Ρωσίας, λόγω της ελληνικής αντίθεσης όσον αφορά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Δεν μπορεί να είναι απλή σύμπτωση ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε δει απόπειρες αποσταθεροποίησης μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών. Τόσο με άμεσους όσο και έμμεσους τρόπους», σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στους FT ο συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Διαβάστε ακόμη  Η Λουκία Σαράντη του «Ακρίτα» νέα πρόεδρος στον ΣΒΕ

Την εν λόγω δήλωση συνοδεύει εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όπου παρουσιάζεται το χρονικό των αποκαλύψεων σχετικά με την υπόθεση Ανδρουλάκη και την αντίστοιχη του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Παράλληλα, οι Financial Times απευθύνθηκαν για σχόλια και σε ακαδημαϊκούς, όπως ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, ο οποίος υπογράμμισε ότι το εν λόγω σκάνδαλο και οι συνταρακτικές αποκαλύψεις που το συνοδεύουν μπορούν να «χαλάσουν την εικόνα την οποία ο Μητσοτάκης δομεί προσεκτικά τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να δείξει ότι πρόκειται για έναν πολιτικό με φιλελεύθερες απόψεις σε οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο των Financial Times στον παρακαλάω σύνδεσμο:

https://www.ft.com/content/733a2316-74a4-4155-82a4-

ΠΗΓΗ: documentonews.gr