Καλαφάτης: Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, πυλώνας ανάπτυξης και σταθερότητας της περιοχής

Την πεποίθηση ότι η περιοχή του Έβρου θωρακίζεται, χτίζεται, αναπτύσσεται και η κυβέρνηση  είναι στην πρώτη γραμμή, όσον αφορά την τριπλή αυτή στόχευση, εξέφρασε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στο “Πρακτορείο FM”.

Ο κ. Καλαφάτης, κάνοντας αποτίμηση της διήμερης περιοδείας του στον Έβρο, χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη και ουσιαστική την επαφή που είχε με τους παραγωγικούς φορείς και με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, αλλά και με τους ανθρώπους οι οποίοι “φυλάττουν Θερμοπύλες”, τις γυναίκες και τους άνδρες του ελληνικού στρατού και της ελληνικής αστυνομίας. Επισήμανε, ακόμη, πως από τις επαφές αυτές αποκόμισε χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία θα αποκωδικοποιηθούν και θα ενταχθούν στην κυβερνητική ατζέντα.

Διαβάστε ακόμη  Νέο ΚΕΠ και Δημοτικό Ιατρείο από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στη Χηλή

Αναφερόμενος στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τόνισε πως αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης και σταθερότητας της περιοχής. Όλα τρέχουν σε ικανοποιητικό βαθμό και αυτά που αφορούν στην εμπορευματική κίνηση, αλλά και όσα αφορούν τις διαγωνιστικές διαδικασίες, αλλά και τις απαιτούμενες υποδομές που χρειάζεται το λιμάνι ώστε να παίξυλείαει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, σημείωσε.

Όσον αφορά στο βόρειο Έβρο, ο κ. Καλαφάτης, είπε, πως είναι σημαντικό ζήτημα η αξιοποίηση συγκεκριμένων τομέων, όπως για παράδειγμα το μετάξι στο Σουφλί, η ξυλεία και άλλα που θα μπορέσουν να δώσουν περισσότερη ζωή στην περιοχή.

πρακτορειο fm