Καλακίκος: «Χωρίς Πρωτοβάθμια Υγεία ο Δήμος Σουφλίου» 

«Χωρίς Πρωτοβάθμια Υγεία ο Δήμος Σουφλίου… Μόνο το Κ.Υ. στην έδρα του νομού λειτουργεί κανονικά» δήλωσε στο Ράδιο Έβρος ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Τυχερό.

Όπως ανέφερε σε ολόκληρο τον Δήμο Σουφλίου έχει εξαλειφθεί η Πρωτοβάθμια Υγεία, με μόνο το Κέντρο Υγείας στην έδρα του Δήμου να λειτουργεί. Σημείωσε ότι οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι δικαιολογημένα, νιώθουν ανασφαλείς και κυρίως στερούνται το αναφαίρετο δικαίωμα στην φροντίδα υγείας παρά το γεγονός πως ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ είχε υποσχεθεί να επανέλθει η λειτουργία των ιατρείων από τις αρχές Γενάρη.

Σχετικά με την διαμαρτυρία στο Τυχερό ο κ. Καλακίκος συνεχάρη την επιτροπή του αγώνα, στάθηκε στο γεγονός ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν νεαρά άτομα και μάλιστα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, κάτι που χαρακτήρισε “ελπιδοφόρο” ενώ απαντώντας σε πληροφορίες που κάνουν λόγω για αύξηση παρουσίας γιατρού στο Ιατρείο Τυχερού από τρεις σε τέσσερις φορές το μήνα τόνισε πως παραμένει το αίτημα της κοινωνίας για τα αυτονόητα, την καθημερινή λειτουργία του ιατρείου, λέγοντας πως όλα τα υπόλοιπα είναι “ημίμετρα ή κοροϊδία“.

Διαβάστε ακόμη  Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

«Ο περιφερειακός γιατρός παρέχει πολλές υπηρεσίες και είναι κοντά στους ανθρώπους, κυρίως υπερήλικες, στις απομακρυσμένες περιοχές, κάτι που κρίνεται απαραίτητο καθώς άλλωστε το Σουφλί και η περιοχή δεν έχει ιδιώτες γιατρούς ή πολλές ειδικότητες», ανέφερε ο Δήμαρχος Σουφλίου τονίζοντας πως η έλλειψη των περιφερειακών γιατρών στην περιοχή επιφέρει πολλά προβλήματα και κοινωνικά και ανθρώπινα, εξηγώντας παράλληλα πως το κόστος δεν είναι μεγάλο.