Καλκανίδης: Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας προσέλαβε ως γραμματέα τον γιο του


Σε μία σειρά από καταγγελίες, με αφορμή την τελευταία και μετά από 6,5 μήνες συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας, προχώρησε το μέλος του ΔΣ, εκλεγμένος με την παράταξη ‘’ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ’’ Κώστας Καλκανίδης.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Καλκανίδης μεταξύ των θεμάτων της συνεδρίασης ήταν η «εν κρυπτώ» πρόσληψη με σύμβαση αορίστου χρόνου του γιου του προέδρου του Εργατικού Κέντρου. Παράλληλα, καταγγέλλει την εγγραφή στη δύναμη του ΕΚΟ ενός νέου ‘’σωματείου φαντάσματος’’ πανέβριο και αυτό στον κλάδο τον ιδιωτικών υπαλλήλων, που δημιουργήθηκε με την καθοδήγηση της ΓΣΕΕ. Αναλυτικά, η καταγγελία του κ Καλκανίδη:

«Και ενώ είχαμε ξεχάσει από πότε είχε να συνεδριάσει το ΔΣ (εξήμισι μήνες), τι και αν οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στους χώρους εργασίας, δέχονται επίθεση από κυβερνήσεις και εργοδοσία στο εισόδημα και στα δικαιώματά τους, η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΟ έσπευσε στις 21/12 να πάρει δυο σημαντικές αποφάσεις!

Το πρώτο θέμα αφορά την πρόσληψη προσωπικού για τη θέση της γραμματειακής υποστήριξης του ΕΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου. Και για όποιους αναρωτιόνται ποιος είναι ο εκλεκτός, είναι α’ βαθμού συγγενής του Προέδρου (υιός) . Όλα έγινα εν κρυπτώ χωρίς να γίνει καμία ανακοίνωση, ώστε να λάβουν γνώση και άλλοι άνεργοι – άνεργες και που να καλύπτει στοιχειώδη κριτήρια, στην ουσία διορισμός.

Διαβάστε ακόμη  Αλέξης Τσίπρας: «Καημός του Μητσοτάκη δεν είναι ν' αποκλείσει τους ναζί - Θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών»

Το δεύτερο θέμα αφορά την εγγραφή στη δύναμη του ΕΚΟ ενός νέου ‘’σωματείου φαντάσματος’’ πανέβριο και αυτό στον κλάδο τον ιδιωτικών υπαλλήλων και ενώ στην περιοχή μας υφίσταται τέτοιο. Μάλιστα πάνω από το 30% των υποψήφιων αντιπροσώπων είναι μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και κάποιοι ήταν και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι. Πρόκειται για σωματείο που δημιουργήθηκε με την καθοδήγηση γνωστών παραγόντων της ΓΣΕΕ. Σωματείο μηχανισμός παραγωγής αντιπροσώπων τόσο στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, την Ομοσπονδία και τη ΓΣΕΕ, με σκοπό να επηρεάσει τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα. Στις τελευταίες αρχαιρεσίες εφαρμόζοντας τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη συμμετείχαν δια ζώσης 192 εργαζόμενοι και 1023 ηλεκτρονικά!

Οι εργαζόμενοι της Ορεστιάδας που υποφέρουν από τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, την ανεργία, την ακρίβεια, τις ελαστικές μορφές εργασίας δε έχουν ανάγκη ένα ΕΚ μηχανισμό για να βολεύονται κάθε φορά χωρίς ντροπή οι εργατοπατέρες. Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη για να είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, χωρίς να αποδεχτούν να ζουν με μισθούς και επιδόματα ψίχουλα. Να παλέψουν για συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση των δικαιωμάτων με βάση την ανάπτυξη της τεχνολογίας, για να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες».