Στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, το πιστό αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης, το οποίο από σήμερα είναι προσβάσιμο στο κοινό. Το άγαλμα πρόκειται μέσα στο επόμενο διάστημα να μεταφερθεί και να τοποθετηθεί στο νησί της Σαμοθράκης. Πρόκειται για τα ένα από τα δύο αγάλματα που είχε παραγγείλει η Περιφέρεια και τα οποία καθυστέρησαν να παραδοθούν. Η τύχη του δεύτερου το οποίο θα τοποθετηθεί στην Αλεξανδρούπολη μόνιμα… ακόμη αγνοείται.

Τα 2 αγάλματα ήταν μια πρωτοβουλία του αείμνηστου Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργου Παυλίδη. Είναι πιστά αντίγραφα της Νίκης της Σαμοθράκης που βρίσκεται στο Λούβρο, με την άδεια του μουσείου του Λούβρου.

Το αντίγραφο που έφτασε χθες στην Αλεξανδρούπολη (με προορισμό τη Σαμοθράκη) έχει ύψος 3.18μ (μαζί με τη βάση) και ζυγίζει 5.5 τόνους.

Για το δεύτερο άγαλμα που θα βρίσκεται μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη, τον τελικό λόγο για το σημείο που θα τοποθετηθεί θα έχει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Πιθανό σημείο που έχει εξεταστεί είναι στη στροφή του Φώτης Κοσμάς, η στο σημείο δίπλα στην Αργώ (από τη δεξιά πλευρά, κοιτώντας νότια).