Καμία απάντηση δεν πήραν από τον Υπουργό Αυγενάκη οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ

Κραυγή αγωνίας για άλλη μα φορά από τους Κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για το θέμα της διαχείρισης των βοσκοτόπων στο συγκεκριμένο γεωγραφικό διαμέρισμα, όπου αποτελεί την μεγάλη πληγή και αιτία της συρρίκνωσης κατά 40% του κτηνοτροφικού κεφαλαίου, ειδικά σε ότι αφορά τα αιγοπρόβατα

«Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αν και ήλθε και μίλησε στην περιοχή μας στην Χρυσούπολη και στην Κομοτηνή, δεν μας έδωσε καμία απάντηση, αλλά παράπεμψε στο τέλος της χρονιάς, όταν θα είναι έτοιμα τα σχέδια βόσκησης της περιοχής, κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις επιρρίπτοντας τις ευθύνες στις περιφέρειες. Μέχρι το τέλος του 2027 με το τέλος της ΚΑΠ δεν θα υπάρχουν πια κτηνοτρόφοι». Αυτό υπογράμμισε με έμφαση ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κτηνοτρόφων της ΑΜ-Θ, Νίκος Δημόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Διαβάστε ακόμη  Παράπονα πωλητών και καταναλωτών της λαϊκής Αλεξανδρούπολης για την έλλειψη wifi

Επιπλέον παρακολουθώντας την διαφορά των ποσών και των χρημάτων που δίνονται στην Κρήτη -αν και εκεί υπάρχουν παράπονα από τους Κτηνοτρόφους- καθώς όπως ισχυρίζεται ο  κ. Δημόπουλος, τα χρήματα που έφυγαν και φεύγουν, έχουν προορισμό την Κρήτη και διερωτήθηκε αν ο κ. Αυγενάκης είναι υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μόνο της Κρήτης.

Ζήτησε την ανακατανομή των βοσκοτόπων και τον επαναϋπολογισμό των βοσκοτόπων και την πίεση που πρέπει να ασκήσουν για αυτό οι Βουλευτές της ΑΜ-Θ και οι αυτοδιοικητικοί και να πάψουν να είναι παρατηρητές, τόνισε καταλήγοντας ο κ. Δημόπουλος.