«Καμία απόλυση δεν έχει πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής»

Η καταγγελία για απόλυση συνδικαλίστριας στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής που έγινε μεγάλο θέμα και μεταδόθηκε προ ημερών από Μέσα Eνημέρωσης σε όλη την Ελλάδα έχει προκαλέσει ένταση μεταξύ των συνδικαλιστικών ενώσεων.

Με σκληρή γλώσσα η παράταξη «Ενωμένοι Εργαζόμενοι Ιδιωτικού Τομέα» (ΕΝ – ΕΡΓΑ) καταγγέλλουν την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) που έσπευσε με επίσημη ανακοίνωση να αναφερθεί στο γεγονός. Η παράταξη τονίζει ότι στην ουσία η Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση χωρίς να έχουν συνεδριάσει τα συλλογικά της όργανα και έχοντας μονομερή ενημέρωση από την ΕΑΚ, παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία ανήκει και η συγκεκριμένη εργαζόμενη – συνδικαλίστρια.

Διαβάστε ακόμη  Σιγή ασυρμάτου για τον διαγωνισμό των μεγάλων έργων στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Η ΕΝ. ΕΡΓΑ υπογραμμίζει ότι μέχρι σήμερα «καμία απόλυση δεν έχει πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής. Η εργαζόμενη εξακολουθεί να εργάζεται και να ασκεί τα καθήκοντά της κανονικά!» Όμως διερευνάται η καταγγελία που έχει γίνει και σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη εργαζόμενη επεδίωξε «ταξιδάκι επαγγελματικό στην Αυστραλία…τάχα ως γραμματειακή υποστήριξη Κρατικού Οργανισμού».

Όμως η διευθύνουσα σύμβουλος του συγκεκριμένου κρατικού οργανισμού, ενυπόγραφα δήλωσε πλήρη άγνοια… Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και εκεί θα φανεί αν όντως η εργαζόμενη – συνδικαλίστρια έκανε κατάχρηση του ρόλου της, ή εάν εκδιώκεται για πολιτικούς λόγους, κινδυνεύοντας να απολυθεί.

Πηγη: dikaiologitika.gr