Καμμένος από τον Έβρο: Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα όλου του Έθνους

Στον Έβρο βρέθηκε χθες για την ολοκλήρωση της τελικής φάσης της άσκησης Παρμενίων 2017, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Το σενάριο προέβλεπε την εξουδετέρωση των τελευταίων θυλάκων εισβολέων σε ελληνικό έδαφος

Η τελευταία φάση της άσκησης πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» στα Λάβαρα Έβρου.

Σταθεροποιητική δύναμη η Ελλάδα

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις, αλλά και τις δυνατότητες της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι μία χώρα που έχει και θα έχει πάντα, ισχυρό ενδιαφέρον για την περιοχή και έχουμε αποδείξει εμπράκτως ότι κατορθώνουμε διαχρονικά, να λειτουργούμε σταθεροποιητικά. Η πολιτική μας δεν στρέφεται ενάντια ουδενός. Είναι ταυτισμένη με την προαγωγή του κοινού συμφέροντος, με την επιδίωξη μιας κοινής προοπτικής ασφάλειας, ανάπτυξης και συνεργασίας για όλες τις χώρες και λαούς της περιοχής».

Διαβάστε ακόμη  Ακρίβεια: Πλήρης απουσία ελέγχων στην αγορά και μέτρα που δεν εφαρμόζονται

Μήνυμα ειρήνης και φιλίας

«από την ιστορική αυτή γωνιά της Ελλάδος, αλλά και από κάθε γωνιά της, στέλνουμε μήνυμα ειρήνης και φιλίας προς όλους του γείτονές μας. Αλλά και ταυτόχρονα ένα μήνυμα ξεκάθαρο και αδιάλειπτο ότι η εθνική μας κυριαρχία, η εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία, δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δεν επιδέχεται εκπτώσεις. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό από αυτές.Και σε αυτή τη βάση οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα φεισθούν προσπαθειών προκειμένου να σταθούν στο ύψος των προκλήσεων, να φυλάσσουν Θερμοπύλες και να υπερασπίζονται όχι μόνο τα συμφέροντα της χώρας μας, αλλά και τα συμφέροντα ολόκληρου του ελληνικού έθνους» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος.