Καραμπατζάκης / Συνεδριάσεις με τους βουλευτές Έβρου, τον Περιφερειάρχη και τον Υπ. κ. Θεοδωρικάκο και νέα συγκέντρωση στο ΚΥΤ.

Νέα κινητοποίηση διοργανώνουν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα β. Έβρου που συστάθηκε πρόσφατα με αφορμή τις εξελίξεις στις μεταναστευτικές δομές Φυλακίου.

Η κινητοποίηση αυτή αναμένεται να  πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε θα είναι διευρυμένη μετά από επαφές και προσκλήσεις της επιτροπής με φορείς, συλλόγους και ομάδες των περιοχών Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της επιτροπής αγώνα Γιώργος Καραμπατζάκης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ανέφερε ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και η απαίτηση τους είναι να γίνει μια ακόμη πιο δυναμική συγκέντρωση γι’ αυτό και οργανώνεται κάτι τέτοιο.

Ο χώρος διεξαγωγής της συγκέντρωσης θα είναι όπως τονίσθηκε ο «πυρήνας των γεγονότων», εκεί που φιλοξενούνται οι δυο δομές ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ.

«Η σύσταση της επιτροπής δεν έγινε μόνο για το Φυλάκιο» όπως ανέφερε ο κ. Καραμπατζάκης «αλλά για θέματα που αφορούν τον Έβρο ολόκληρο, την πατρίδα μας. Ο νομός  αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα δημογραφικό, ανεργία, επι δεκαετίες σηκώνει στην πλάτη του το μεταναστευτικό. Δεν μπορεί να επιβαρυνθεί άλλο.»

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του εκπροσώπου τύπου της επιτροπής αγώνα ότι ο λαός του Έβρου έχει γεράσει δεν μπορεί να ζει με το φόβο αν γίνουν πάλι τα ίδια επεισόδια όχι όμως απ’ έξω αλλά από μέσα αυτή την φορά. Γι’ αυτό δεν κρατιέται .Θέλει ν αντιδράσει.

Στις προγραμματισμένες  δράσεις της επιτροπής περιλαμβάνεται και η συνάντηση που θα πραγματοποιήσει με τους βουλευτές του νομού , το ερχόμενο Σάββατο στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο.

Θα προηγηθεί η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που όπως φαίνεται θα μετέχουν διαδικτυακά εκτός των 4 βουλευτών , ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.