«Καρφιά» Μαξίμου για Κελέτση: Έφυγε λόγω αναποτελεσματικότητας, και όχι γιατί δεν υπερψήφισε το νόμο για τα ομόφυλα

Ο απερχόμενος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε υποστηρίξει νωρίτερα ότι έχασε το χαρτοφυλάκιό του γιατί δεν υπερψήφισε τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – Παράλληλα,  βουλευτές αναβαθμίστηκαν σε υφυπουργούς αν και καταψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Στη μη υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών απέδωσε την αποχώρησή του από την κυβέρνηση ο απερχόμενος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης.

Στις αιτιάσεις του απερχόμενου υφυπουργού, όμως, πηγές του Μαξίμου έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι «ο κ. Κελέτσης κάνει λάθος, έφυγε για λόγους αναποτελεσματικότητας, ενώ η στάση του στο επίμαχο νομοσχέδιο δεν αποτέλεσε κριτήριο και απόδειξη είναι η υπουργοποίηση των κυρίων Γκιουλέκα, Καραγκούνη και Γκίκα. 

Ο κ. Κελέτσης, σε ανάρτησή του είχε αφήσει  αιχμές για την αποχώρησή του, λέγοντας: «Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως μου ζήτησε όταν με κάλεσε στο Πρωθυπουργικό γραφείο στις 16/1/24, γιατί όπως του εξήγησα αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ. Γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση από την πλευρά μου. Και τις αποδέχθηκα».

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του και ευχήθηκε στο νέο κυβερνητικό σχήμα να πετύχει στον στόχο της ανάπτυξης.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης άλλαξε πλήρως με τον ανασχηματισμό, καθώς ο Λευτέρης Αυγενάκης αντικαθίσταται από τον Κώστα Τσιάρα και ο κ. Κελέτσης από τον Χρήστο Κέλλα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κελέτσης απείχε από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ωστόσο, στο νέο κυβερνητικό σχήμα, μετά τον ανασχηματισμό, εισήλθαν ως υφυπουργοί οι Στέφανος Γκίκας, Κώστας Γκιουλέκας και Κώστας Καραγκούνης, οι οποίοι είχαν ψηφίσει «όχι» στην ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κελέτση

Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του να με τοποθετήσει στην πρώτη Κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2023, στη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτούς τους 10 μήνες όλη η ομάδα καταθέσαμε εδώ στο Υπουργείο όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προωθήσουμε το κυβερνητικό έργο. Προσωπικά λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως μου ζήτησε όταν με κάλεσε στο Πρωθυπουργικό γραφείο στις 16/1/24, γιατί όπως του εξήγησα αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ. Γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση από την πλευρά μου. Και τις αποδέχθηκα. Εύχομαι από ψυχής στο νέο κυβερνητικό σχήμα να πετύχει στο στόχο της Ανάπτυξης και της προόδου της χώρας! Πάνω από όλους και όλα η Ελλάδα μας!

Πηγή: protothema.gr