Κασαπίδης: Κανένα απολύτως όφελος από τα Καλάθια Νοικοκυριού και Εορτών

Η έλλειψη ρευστότητας που είναι αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης και της μεγάλης αύξησης του πληθωρισμού, μαστίζει και την αγορά της Αλεξανδρούπολης, που δεν φαίνεται να «σηκώνει κεφάλι» ούτε αυτά τα Χριστούγεννα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, με αναποτελεσματικά μέτρα, όπως το Καλάθι του Νοικοκυριού και το νέο Καλάθι των Εορτών, προσπαθεί μάταια να τονώσει την καταναλωτική κίνηση.

Η αλήθεια όμως απέχει σημαντικά από τις κορώνες του Άδωνη Γεωργιάδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βασίλης Κασαπίδης στο Maximum fm, «είναι ένα παράδοξο αυτό που ζούμε. Εννοείται πως δεν είχε κανένα απολύτως όφελος το Καλάθι του Νοικοκυριού που ανακοινώσανε πριν εβδομάδες, ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα θα έχει και το Καλάθι το Χριστουγεννιάτικο, το Πρωτοχρονιάτικο, των Εορτών» και συμπλήρωσε: «Το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει και είναι η έλλειψη ρευστότητας, η έλλειψη διαθέσιμου εισοδήματος από τους καταναλωτές προς κατανάλωση.. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι παρ’ όλο που είναι περίοδος που υπάρχουν  υψηλές ανάγκες και για τα νοικοκυριά και για τους καταναλωτές, για τα παιδιά, για τα δώρα, που πρέπει ο κόσμος να βγει να καταναλώσει, ως είθισται, αυτή την περίοδο, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχει το αντίστοιχο εισόδημα για να μπορέσει να καταναλώσει.

Διαβάστε ακόμη  Πού να μην είχατε αφοσιωθεί στα προβλήματα του πολίτη, κύριε Δερμεντζόπουλε…

Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ο αντίκτυπος και σ’ εμάς, με μικρότερη κατανάλωση και μικρότερο τζίρο κι αυτή την πολυπόθητη εορταστική περίοδο που την περιμένουμε ως «μάννα εξ ουρανού» διότι συνήθως υπάρχει μια κατανάλωση της τάξης του 30-40% του ετήσιου τζίρου, μέσα σε αυτό τον μήνα, πράγμα που το βλέπουμε δύσκολο φέτος να συμβαίνει, παρ’ όλα αυτά, πρέπει να αισιοδοξούμε. Έχουμε προσαρμοστεί, έχουμε πολύ καλές τιμές και οι μικρές επιχειρήσεις κάνουν, πάση θυσία, το καλύτερο δυνατό για να προσελκύσουν τους καταναλωτές».