Σε συναγερμό βρίσκονται πολλοί πολίτες στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι είτε βρέθηκαν το Σάββατο στον γάμο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρα, από τον οποίο, μέχρι στιγμής υπάρχουν 9 κρούσματα κορωνοϊού, είτε εκκλησιάστηκαν την Κυριακή στο μοναστήρι της Μάκρης, όπου επίσης βρέθηκε θετική μία μοναχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο νοσοκομείο συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η προσέλευση πολιτών που θέλουν να εξεταστούν, ενώ σε ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια της πόλης, αναμένονται αποτελέσματα για πάνω από 200 άτομα.

Η δεξίωση για τον γάμο, πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο ξενοδοχείου, ωστόσο, λόγω της ξαφνικής μπόρας, έγινε μεταφορά όλων των καλεσμένων σε εσωτερικό χώρο.

Διαβάστε ακόμη  Την Σαμοθράκη θα επισκεφτεί το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε ό,τι αφορά το κρούσμα στο μοναστήρι, όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ορεστιάδας,  με εντολή του Μητροπολίτη Ανθίμου η Μονή έκλεισε, ενώ ακυρώθηκαν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον 15Αυγουστο.

Σημειώνεται πως η μοναχή έκανε εισαγωγή στο ΓΠΝΑ προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση χολής. Το τεστ που έγινε πριν την εγχείρηση έδειξε ότι η μοναχή είναι θετική στον ιό.