Ο πρωθυπουργός, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, παίζει με τα νεύρα των πολιτών. Διαχειρίζεται την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση με μόνο κριτήριο την προσωπική του εικόνα. Εδώ και ενάμιση χρόνο βγαίνει με περισσή ανευθυνότητα κάθε φορά και ανεβάζει τις προσδοκίες για το τέλος του κορονοιού. Κάθε δύο μήνες ανακοινώνει πως νίκησε τον κορωνοϊό και κάθε επομένη ξανά τα ίδια. Από πέρυσι την άνοιξη μέχρι σήμερα το ίδιο εμβατήριο νίκης.

Ακόμα όμως και η επικοινωνιακή στρατηγική του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται ότι αντέχει όσο τα δελτία των 8 που παίζουν χωρίς καμία κριτική τις δηλώσεις του.

Δυστυχώς, κάθε φορά μέχρι σήμερα αποδείχθηκε πως δεν είχε κανένα πολιτικό σχέδιο για την προστασία των πολιτών. Ούτε για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ούτε για τη στήριξη της οικονομίας. 

Και επειδή η πανδημία επέστρεφε, αντί να φταίει ο ίδιος και η κυβέρνησή του, όλο αυτό το διάστημα μέχρι και σήμερα έριχναν το ανάθεμα στους πολίτες. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πείσει πως στο πρόσωπό του δικαιώνεται ο Κοέλιο, ότι οι πολίτες, οι υγειονομικοί και όλο το σύμπαν έχει συνωμοτήσει για να αποτύχει.

Έχουμε ακούσει, λοιπόν, από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Κοντοζαμάνη, ότι φταίνε οι υγειονομικοί που πεθαίνει κόσμος στα νοσοκομεία. Τα είπαν αυτά οι άνθρωποι που υποκριτικά χειροκροτούσαν τους υγειονομικούς από τα μπαλκόνια του σπιτιού τους.

Έχουμε ακούσει δύο φορές από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι φταίνε οι νέοι που διασκεδάζουν και που δεν κάνουν εμβόλια. Τα έχει πει αυτά ο άνθρωπος που δεν έχει αφήσει ούτε ένα υγειονομικό μέτρο που να μην έχει παραβιάσει.

Διαβάστε ακόμη  Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων / Λήξη Ηλεκ.Υποβολής: Τp12/10/2021

Έχουμε ακούσει και πάλι από τον πρωθυπουργό ότι για την έκρηξη κρουσμάτων της Θεσσαλονίκης φταίνε οι λοιμωξιολόγοι που δεν εισηγήθηκαν κλείσιμο. Βέβαια, λίγο μετά, ο υπουργός Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδης, παραδέχθηκε ότι υπήρχαν εισηγήσεις, αλλά δεν εισακούστηκαν γιατί δεν ήθελαν να δυσαρεστήσουν κάποιους πιστούς που θα πήγαιναν στον Άγιο Δημήτριο.

Έχουμε ακούσει ότι φταίνε οι ανεμβολίαστοι πολίτες, χωρίς να υπάρχει ένα σημείο αυτοκριτικής ότι επί μήνες τα είχαν κάνει μπάχαλο με τα εμβόλια. Επί μήνες έδιναν λάθος σήμα για το AstraZeneca
με συνεχείς παλινωδίες, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών, που επιθυμούσαν να εμβολιαστούν άμεσα, περίμεναν στην ουρά. Επί μήνες έστελναν μηνύματα εφησυχασμού με τη δημιουργική λογιστική στον αριθμό των εμβολιασμών, μόνο και μόνο για να πουλήσουν success story. 

Έχουμε ακούσει ότι φταίνε όσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση για την καταδίκη των χρυσαυγιτών, αλλά κανείς δεν έχει κάνει εδώ και 16 μήνες τίποτα για την κατάσταση στο Μετρό, στον Ηλεκτρικό και τα λεωφορεία που καθημερινά χιλιάδες πολίτες στοιβάζονται σε κλειστό χώρο. 

Σε όλον τον κόσμο χτυπούσαν σειρήνες για τη μετάλλαξη Δ μέσα στο καλοκαίρι, στην Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωνε τη νέα νίκη του κατά της πανδημίας και, αγνοώντας τους επιστήμονες, καλούσε τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες. Και τρεις εβδομάδες μετά, προσπαθεί να πείσει πως «ήταν παρεξήγηση», δεν ήταν αυτό που νομίζετε και ξαναφορέστε τις.

Αν σε κάτι έχει πετύχει ο κ. Μητσοτάκης είναι στο να δημιουργεί φρούδες προσδοκίες και να σαμποτάρει τη χώρα. Και γι’ αυτό η νέα επάνοδος της πανδημίας έχει τη δική του υπογραφή.