Κατά της αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων η Λαϊκή Συσπείρωση

Την Δευτέρα 30 Οκτ., αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τους Δημοτικούς συμβούλους ΣΑΒΒΑ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟ και ΝΙΚΗ ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ, πραγματοποίησε περιοδεία στους χώρους της καθαριότητας του Δήμου και συζήτησε με τους εργαζόμενους  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς επίσης τους ενημέρωσε για τα θέμα της αξιολόγησης, μοιράζοντας και συζητώντας την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της παράταξης: 

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ & ΟΛΕΣ τις ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ η πρόταση ενάντια στην αξιολόγηση.
Πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τη ΝΔ ψήφισαν στη Βουλή την αντιδραστική τροπολογία της υπουργού Γεροβασίλη, για την «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στους δήμους.

Η αξιολόγηση αποτελεί δέσμευση του 3ου Μνημονίου και απαίτηση του ΣΕΒ, ο οποίος σε έκθεσή του το 2016 απαιτούσε την απόλυση των μισών δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων. Ακόμη, στόχος είναι πιο γρήγορα να περάσουν μια σειρά ανατροπές (σύνδεση μισθού με παραγωγικότητα, εκχώρηση αρμοδιοτήτων Δημόσιου Τομέα στο μεγάλο κεφάλαιο, σύμπλευση του Δημοσίου με ΣΔΙΤ κ.ά.).
Ως Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε ενάντια στο συγκεκριμένο περιεχόμενο της «αξιολόγησης» , τους σκοπούς και τις επιδιώξεις που προωθεί το αστικό κράτος μέσω αυτής. Ποτέ δεν διαμορφώσαμε θέση που να λέει ότι είμαστε ενάντια σε κάθε έλεγχο στα εργασιακά καθήκοντα κάθε υπαλλήλου. Όπως επίσης δεν θεωρούμε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ΟΤΑ για τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης. Προβλήματα απόδοσης στην εργασία κάποιων υπαλλήλων μπορούν να αντιμετωπιστούν με το υπάρχον θεσμικό-νομικό πλαίσιο. Οι υπηρεσίες του Δήμου μας έχουν πληγεί από τις πολιτικές των μνημονίων, από τις αντιλαϊκές πολιτικές των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων έχοντας τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και θα περιέλθουν σε ακόμα πιο δεινή θέση με απολύσεις μέσω αξιολόγησης.
– Με την “αξιολόγηση” στο Δημόσιο, που είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε συμμαχία με τη ΝΔ έχουν στόχο να οικοδομήσουν ένα δημόσιο τομέα, ένα κράτος πιο εχθρικό, πιο επιθετικό απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα.

– Μέσω αυτής της αυταρχικής τροπολογίας για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, η συγκυβέρνηση, παίρνοντας το βούρδουλα της τιμωρίας των δημόσιων υπαλλήλων, απειλώντας και τρομοκρατώντας τους υπαλλήλους με την κινητικότητα και τις απολύσεις, επιχειρεί να τους εξαναγκάσει να συμβιβαστούν για να γίνει το κράτος πιο αποτελεσματικό για τα κέρδη και τις επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις, την επιχειρηματική – ανταποδοτική λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, τις απολύσεις, την ανεμπόδιστη επενδυτική έφοδο των μονοπωλίων, την εκμετάλλευση της δημόσιας – δημοτικής – λαϊκής περιουσίας.
Στο ΔΣ (18/10/17) συζητήθηκε ερώτημα της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ προς τη δημοτική αρχή:
Με ποιον τρόπο θα στηρίξει έμπρακτα τις αποφάσεις και τις θέσεις του λαϊκού κινήματος, ενάντια στη αντιδραστική αξιολόγηση, στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και στο Δήμο μας.

Διαβάστε ακόμη  Μαργαρίτης Σχοινάς από Αλεξανδρούπολη: Η Θράκη αναδεικνύεται σε έναν πυλώνα, μία βιτρίνα της Ευρώπης

Τι θα κάνει για να μη συναινέσει και να μην εφαρμόσει την αξιολόγηση που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση, για να μη συμπληρωθούν – σταλούν – αξιοποιηθούν οι εκθέσεις και τα φύλλα αξιολόγησης των υπαλλήλων.
Προτείναμε να ψηφίσει το Δ.Σ. την παρακάτω πρότασή :

Δεν συναινούμε και δεν εφαρμόζουμε την αξιολόγηση που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση. Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τις αποφάσεις τους (απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά στην “αξιολόγηση” ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕ –ΟΤΑ).
Το δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος να καλέσουν και να στηρίξουν τις διευθύνσεις του Δήμου για αποχή από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Διεκδικούμε πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με προσλήψεις προσωπικού σε μόνιμες θέσεις εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΣΔΙΤ.
Η πρόταση ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ & ΟΛΕΣ τις ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.

Με δεδομένη αυτή την απόφαση αλλά και την απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ, να συναντήσουν την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για να διαμορφώσουν μια δήθεν πιο «αντικειμενική και ρεαλιστική αξιολόγηση» στους ΟΤΑ, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

να μην υποκύψετε σε εκβιασμούς, να σηκώσετε κεφάλι και να ακυρώσετε τις εκθέσεις «αξιολόγησης», όπως έγινε και με την «αξιολόγηση» που είχε επιχειρήσει να εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Όσο συνεχίζουμε να υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και διλήμματα και να υποτασσόμαστε σε αντιλαϊκές πολιτικές, τόσο περισσότερο επιτρέπουμε να περάσουν ανώδυνα τα μέτρα συρρίκνωσης των παρεχόμενων από το κράτος υπηρεσιών.

Αυτό που έχει αποδείξει η Ιστορία είναι ότι το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να καταφέρει να ακυρώσει ή να μην επιτρέψει να ψηφιστεί οποιοσδήποτε αντεργατικός νόμος.