Καταγγελία πολίτη για ΠΓΝΑ: Οι εργαζόμενοι σέρνονται, το κτίριο καταρρέει μέσα στη βρωμιά

Τραγικές είναι οι συνθήκες που επικρατούν στο δημόσιο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο zougla.gr. Η καταγγέλουσα η οποία επισκέφθηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα αναφέρει: «Η κατάσταση είναι τραγική. Οι νοσηλευτές σέρνονται από την κούραση και τις διπλοβάρδιες». Μάλιστα, η ίδια τράβηξε βίντεο από χώρους του νοσοκομείου που αποδεικνύουν το αληθές της καταγγελίας της, σε ό,τι αφορά την τραγική κατάσταση του κτιριακού συγκροτήματος.

Όπως είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφο του site, πλέον, το νοσηλευτικό προσωπικό σέρνεται από την κούραση και τις διπλοβάρδιες.

«Οι νοσηλεύτριες τα συζητάνε στους διαδρόμους… Έχουν να κάνουν διπλοβάρδιες, δουλεύουν 7 με 3 το μεσημέρι και έρχονται πάλι 11 το βράδυ με 7 το πρωί. Σέρνονται, έχουν ψοφήσει από την κούραση… Γίνεται χαμός, ένα μπάχαλο …  Το κτίριο είναι πλήρως εγκαταλελειμμένο, με πολλή βρωμιά.  Προσπαθούν όσο μπορούν οι καθαρίστριες, αλλά δεν μπορούν να το απολυμάνουν καλά, γιατί όλα έχουν φθαρεί. Υπάρχουν σοβάδες ανοιχτοί και όλα είναι σκουριασμένα… Εγώ δεν έχω παράπονα από τους νοσηλευτές και τους γιατρούς… Η κατάσταση όμως είναι τραγική, το συζητάνε πλέον ανοιχτά, δεν μπορούν να αντέξουν, θα πέσουν κάτω… Χώρια ότι υπάρχουν κρούσματα θετικά σε όσους δουλεύουν, μπαίνουν καραντίνα και τις βάρδιες τις αναπληρώνουν όσοι υπάρχουν… Αυτά υποτίθεται όλα είναι fake news… Ό,τι δεν προέρχεται από την τηλεόραση είναι fake news».

Όπως σημειώνεται στο τέλος, τo zougla.gr επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης με το νοσηλευτικό ίδρυμα και ενημέρωσε για την καταγγελία, όμως δεν κατέστη εφικτό να υπάρξει μια απάντηση από την πλευρά του νοσοκομείου.

https://www.zougla.gr/greece/article/ta-oria-tis-katarefsis-to-dimosio-nosokomio-aleksandroupolis