Καταπληκτική ποιότητα ζωής: 96χρονη δεν είχε να κηδέψει το γιο της & ηλικιωμένοι ζουν 4 χρόνια χωρίς ρεύμα!

Δυο περιπτώσεις συμπολιτών μας που λόγω ένδειας αναγκάστηκαν να ζητήσουν οικονομική βοήθεια από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, έρχονται στην επιφάνεια μέσα από αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, αποδεικνύοντας με γλαφυρό τρόπο ότι τα περί «καταπληκτικής ποιότητας ζωής» που ευαγγελίζεται συχνά – πυκνά η κυβέρνηση, αποτελούν προνόμιο μόνο για κάποιους (πολύ) λίγους.

Στην πρώτη περίπτωση, μία 96χρονη γυναίκα, χήρα, που λαμβάνει «καταπληκτική» σύνταξη των 411 ευρώ το μήνα, έχασε πέρσι τον γιο της, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και η ίδια είχε αναλάβει την φροντίδα του. Λόγω οικονομικής δυσχέρειας, αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στην κάλυψη των εξόδων της κηδείας του παιδιού της. Ο Δήμος με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής θα την ενισχύσει με το ποσό των 300 ευρώ, προκειμένου να διευκολύνει την αιτούσα και να συμβάλει στην αποπληρωμή μέρους του ποσού των εξόδων κηδείας.

Η άλλη περίπτωση αφορά έναν συμπολίτη μας 71 ετών, που πάσχει από ψυχιατρική διαταραχή και ζει με την σύζυγό του ηλικίας 70 ετών σε οικισμό του Δήμου. Ο ίδιος λαμβάνει σύνταξη γήρατος 440€ και η σύζυγός του σύνταξη ύψους 236€! Λόγω οικονομικής αδυναμίας τα προηγούμενα έτη που δεν είχαν ξεκινήσει να λαμβάνουν την σύνταξη τους, είχαν συσσωρευτεί οφειλές σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ ύψους 2.490€ με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι τους από το 2019 έως και σήμερα! Για τον διακανονισμό της οφειλής και την επανασύνδεση του ρεύματος, απαιτείται η εφάπαξ εξόφληση του ποσού των 500€, το οποίο οι ηλικιωμένοι αδυνατούν να αποπληρώσουν. Δεδομένης της αναγκαιότητας διασφάλισης αξιοπρεπών και ασφαλών συνθηκών διαβίωσης για το ηλικιωμένο ζευγάρι, αποφασίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 500€.

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Αλεξανδρούπολης: 36.431 ευρώ για τα φετινά «Ελευθέρια»

Κι αυτές, είναι μόνο δύο από τις αμέτρητες περιπτώσεις εξαθλίωσης που καταγράφονται και στην περιοχή μας… Κατά τα άλλα, ήρθε η ανάπτυξη, δόξα τον Μητσοτάκη!