Καθυστέρηση για το πρόγραμμα «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους» στην Ορεστιάδα

Στα μέσα Απριλίου και όχι στις αρχές Μαρτίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η εφαρμογή του Εθνικού προγράμματος Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους», στο οποίο θα συμμετέχει και ο δήμος Ορεστιάδας.
Όπως ενημερώνει το Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου και μεταδίδει η ΕΡΤ Ορεστιάδας, μετά από επικοινωνία με την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας, έγινε γνωστό ότι λόγω τεχνικών δυσκολιών η υλοποίηση του αναβάλλεται και επαναπροσδιορίζεται για τα μέσα Απριλίου.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση ενηλίκων για την απόκτηση δεξιοτήτων Διαχείρισης Κινδύνου και Κρίσεων, στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης.

Διαβάστε ακόμη  Στο πρώτο Sprint Aquathlon στο Ηράκλειο της Κρήτης δυο Εβρίτες αθλητές

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης τα Υπουργεία: Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του πολίτη-Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας -Πυροσβεστικό Σώμα-Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου -Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/ΓΕΑ-Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων-Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθώς και οι Μ.Κ.Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και PRAKSIS.

Newsroom Alexpoli.gr