Κάτι από κρύο έρχεται το Δεκέμβρη… Ξύπνια ακόμα τα φίδια στην Αλεξανδρούπολη!

Με διψήφιες θερμοκρασίες, αρκετά πιο υψηλές από το μέσο ιστορικό της περιοχής μας, έρχεται ο Δεκέμβριος στον Έβρο. Κρύο με την πραγματική έννοια της λέξης, αναμένεται να νιώσουμε από τις 7 Δεκεμβρίου και μετά, όπου φαίνεται πως για μερικές εβδομάδες θα έχουμε κάτι από χειμώνα. Προς το παρόν οι υψηλές θερμοκρασίες διατηρούν ξύπνια ακόμα και τα φίδια καθώς υπάρχουν αναφορές για εμφανίσεις φιδιών αυτές τις ημέρες ακόμα και σε περιοχές εντός του αστικού ιστού της Αλεξανδρούπολης!

Σύμφωνα με τις μακροπρόθεσμες προγνώσεις από τις 7 Δεκεμβρίου θα υπάρξουν στην περιοχή μας μονοψήφιες ημερήσιες θερμοκρασίες (8-9 βαθμούς).

Μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου η θερμοκρασία θα παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα 7 βαθμούς παραπάνω από το μέσο ιστορικό θερμοκρασιών της περιοχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σημερινή Τρίτη 19 Νοεμβρίου, για την οποία η πρόγνωση δίνει έως 20 βαθμούς το μεσημέρι ενώ ιστορικά στις 19 Νοεμβρίου είχαμε 7 βαθμούς πιο κάτω στην Αλεξανδρούπολη!

Διαβάστε ακόμη  Απασφάλισε κατά Βελόπουλου και Παπαδάκη ο Εβρίτης Μ. Κίρκος

Για τα Χριστούγεννα η πρόγνωση δείχνει κρύο με 7 βαθμούς κελσίου την ημέρα και 3 βαθμούς τη νύχτα. Οι σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την μακροπρόθεσμη πρόγνωση του accuweather θα συνεχιστούν μέχρι αρχές Γενάρη όμως το 2020 αναμένεται…θερμό, αφού μέσα στο Γενάρη, μετά τα μέσα του μήνα, αναμένεται να ανέβει ξανά η ημερήσια θερμοκρασία με 10-13 βαθμούς κελσίου ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι θα πέσει η νυχτερινή θερμοκρασία και θα έχουμε τσουχτερό κρύο (έως -3 βαθμούς) τις νυχτερινές ώρες.

Η πρόγνωση πάντως δείχνει ότι και ο Γενάρης θα είναι ήπιος. Βέβαια οι μακροπρόθεσμες προγνώσεις έχουν μεγάλες πιθανότητες αστοχίας αλλά η γενικότερη εικόνα που δίνουν οι μετεωρολόγοι ως τώρα είναι… μικρός και ήπιος χειμώνας.

Οι προγνώσεις Νοεμβρίου

Οι προγνώσεις Δεκεμβρίου